helsepsykologi1

Description

Psykologi 2 Flashcards on helsepsykologi1, created by Alina j on 20/10/2014.
Alina j
Flashcards by Alina j, updated more than 1 year ago
Alina j
Created by Alina j over 9 years ago
19
0

Resource summary

Question Answer
Hva er emosjon/følelse? Kortvarig opplevelse. Følelser eller emosjoner henger sammen med det ubevisste og tankene vi tenker uten bestandig å være klar over. Disse tankene lar seg ikke bestandig kontrollere av selve individet, f.eks. at ingen kan være lykkelig når man ønsker det selv. Det som er med på å påvirke det ubevisste, er andre menneskers reaksjoner på oss. Dette gjelder spesielt mennesker som har betydning for våre liv.
Hva er sinnsstemning/humør? Langvarig/ vedvarende følelse. Et individs humør er en observerbar affektiv tilstand som kan bestå av en kombinasjon av følelser. Ved normal fungering påvirkes humøret av ytre hendelser og er derfor adaptivt
Hva er affekt? Biologisk reaksjon i følelsen. Affekt brukes i psykologien som et overordnet begrep som blant annet dekker emosjoner, stemning og sentiment (affektive holdninger til noe). Men for å forstå hva er affekt er, må man forstå komponentene.
Definer primær følelse Skapes av en situasjon/ hendelse. Primære følelser er medfødte og viser seg fort etter fødselen. Glede, sinne, overraskelse, sorg og frykt er slike primære følelser.
Definer sekundær følelse Sekundære følelser, som skam, skyld og misunnelse, lærer vi gjennom sosialiseringen. De følelsene er avhengige av at vi kan vurdere våre egne handlinger.
Hva er stress? Stress kan defineres som et mønster av fysiologiske, atferdsmessige, emosjonelle eller kognitive responser til virkelige eller imaginære stimuli som oppfattes å forhindre mål eller virker truende
Definer helse WHO(verdens helseorganisasjon): fullkommen legemlig, sjelelig og sosialt velvære.
Hva er ICD-10? Diagnosesystem ved psykiske lidelser. Den internasjonale statistiske klassifikasjonen av sykdommer og beslektede helseproblemer.
Definer psykisk helse Psykisk helse handler om hvorvidt en person klarer å bruke sine kognitive og emosjonelle ferdigheter til å fungere i samfunnet og møte hverdagslige krav. I følge WHO finnes det ingen offisiell definisjon av psykisk helse. Kulturelle forskjeller, subjektive vurderinger og konkurrerende teorier påvirker hvordan psykisk helse skal defineres. Likevel er de fleste enige om at psykisk helse og psykisk sykdom ikke utfyller hverandre.
Hva er nevroser? Angst- og tvangslidelser. Fellesbetegnelse for en rekke former for psykiske lidelser som er forbundet med subjektivt plagsomme symptomer og hvor det oftest er redusert ytelse i arbeid, vanskeligheter i sosiale og familiære sammenhenger og innskrenket livsutfoldelse uten at det kan påvises markert brist i evnen til å skille mellom fantasi og virkelighet slik det sees ved psykoser og uten at det kan påvises en biologisk sykdom eller skade som forklarer sykdomsbildet.
Hva er somatoforme symptomer? Kroppslige symptomer. En somatoform lidelse er en tilstand med kroppslige symptomer og tegn uten at det foreligger en kroppslig sykdom
Hva betyr persepsjon? Det Innbefatter ervervelse, tolkning, utvelgelse og organisering av sanseinformasjon innen psykologi og kognitiv vitenskap.
Definer affektive lidelser Stemningslidelser. Affektiv lidelse, er en psykisk lidelse hvor endringer i stemningsleie i form av fortvilelse, opphisselse eller oppstemthet er fremtredende.
Show full summary Hide full summary

Similar

Antikken
Alina j
Vikingtid og middelalder i Norge
Alina j
Psykologiens bruksområder
Tonje
Antikken2
Alina j
helsepsykologi
Alina j
Oppfatning og den sosiale virkelighet
marmyra15
Sosialpsykologi
marmyra15
Psykiske lidelser
marmyra15
Hva er psykologi?
marmyra15
Stress
marmyra15
Chemistry Edexcel C2 topic 1+topic 2 notes
isabellaoliver