Κεφάλαιο 1: Κάρτες Μνήμης

Description

Γ΄ Λυκείου ΟΔΕ (Κεφάλαιο 1: Η Λειτουργία του Προγραμματισμού) Flashcards on Κεφάλαιο 1: Κάρτες Μνήμης, created by Maria Charalambous on 21/07/2020.
Maria Charalambous
Flashcards by Maria Charalambous, updated more than 1 year ago
Maria Charalambous
Created by Maria Charalambous almost 4 years ago
1143
0

Resource summary

Question Answer
Τι εννοούμε προγραμματισμό σε ένα οργανισμό; Προγραμματισμός είναι η διαδικασία μέσω της οποίας ο οργανισμός προκαθορίζει τους στόχους, διαμορφώνει τις στρατηγικές και εφαρμόζει λειτουργικά προγράμματα δράσης και προϋπολογισμούς.
Σε ποια είδη διακρίνεται ο προγραμματισμός; O προγραμματισμός διακρίνεται στον στρατηγικό προγραμματισμό και στον λειτουργικό (ή τακτικό ή επιχειρηασιακό) προγραμματισμό.
Τι εννοούμε στρατηγικός προγραμματισμός; O στρατηγικός προγραμματισμός είναι η διαδικασία μέσω της οποίας ο οργανισμός διαμορφώνει την αποστολή, το όραμα, τους μακροπρόθεσμους στόχους της και τις στρατηγικές της.
Τι εννοούμε λειτουργικός προγραμματισμός; O λειτουργικός προγραμματισμός είναι η διαδικασία μέσω της οποίας αποφασίζονται συγκεκριμένα, ποσοτικά, ποιοτικά και χρονικά οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν και τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν, προκειμένου να επιτευχθούν μετρήσιμοι βραχυπρόθεσμοι και μεσοπρόθεσμοι στόχοι.
Ποιες είναι οι βασικές έννοιες του στρατηγικού προγραμματισμού; Αποστολή, όραμα, στρατηγική, μακροπρόθεσμοι στόχοι.
Τι εννοούμε αποστολή ενός οργανισμού; Αποστολή είναι ο σκοπός ή ο λόγος ύπαρξης του οργανισμού. Εκφράζει το «βασικό καθήκον» του οργανισμού προς την κοινωνία και απαντά σε θεμελιώδη ερωτήματα σχετικά με τη φύση και την ύπαρξή του.
Τι εννοούμε όραμα ενός οργανισμού; Όραμα είναι οι προσδοκίες και τα όνειρα των μελών του οργανισμού για το μέλλον του. Περιγράφει τα γενικά χαρακτηριστικά μιας επιθυμητής - ιδανικής κατάστασής του στο μέλλον.
Τι εννοούμε στρατηγική ενός οργανισμού; Στρατηγική είναι η γενική πορεία που ακολουθεί οργανισμός για να ανταποκριθεί στην αποστολή και να φθάσει στο όραμά του. Επίσης είναι το σύνολο των σημαντικών αποφάσεων που προσδιορίζουν την πορεία του στο μέλλον.
Ποια είναι τα κύρια σημεία του περιεχομένου της στρατηγικής ενός οργανισμού; Οι μακροπρόθεσμοι στόχοι, το εύρος δραστηριοτήτων, τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.
Τι εννοούμε μακροπρόθεσμοι στόχοι ενός οργανισμού; Μακροπρόθεσμοι στόχοι είναι τα τελικά αποτελέσματα που επιθυμεί να επιτύχει μακροπρόθεσμα ο οργανισμός.
Τι εννοούμε εύρος δραστηριοτήτων ενός οργανισμού; Εύρος δραστηριοτήτων είναι ο καθορισμός των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της επιχείρησης σε σχέση με τη γεωγραφική περιοχή στις οποίες η επιχείρηση θα αναπτύξει δραστηριότητα και θα ανταγωνιστεί, τα προϊόντα / υπηρεσίες που θα προσφέρει σε συγκεκριμένα τμήματα της αγοράς και τις δραστηριότητες που η επιχείρηση υλοποιεί στο εσωτερικό της ή εξωτερικεύει σε προμηθευτές.
Τι εννοούμε ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα ενός οργανισμού; Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα είναι τα στοιχεία εκείνα για τα οποία οι υφιστάμενοι ή δυνητικοί πελάτες επιλέγουν-προτιμούν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες του οργανισμού έναντι αυτών των ανταγωνιστών του.
Ποιες είναι βασικές στρατηγικές μιας επιχείρησης; 1. Στρατηγική ανταγωνισμού, δηλαδή το πώς θα ανταγωνισθεί η επιχείρηση τις άλλες ομοειδείς επιχειρήσεις. 2. Στρατηγική ανάπτυξης, δηλαδή μέσα από ποια προϊόντα ή υπηρεσίες και αγορές θα αναπτυχθεί η επιχείρηση.
Ποιες είναι οι στρατηγικές ανταγωνισμού που ανέπτυξε ο M. Porter; 1. Στρατηγική ηγεσία κόστους 2. Στρατηγική διαφοροποίησης 3. Στρατηγική εστίασης και κόστους 4. Στρατηγική εστίασης και διαφοροποίησης
Ποιες είναι οι στρατηγικές ανάπτυξης που ανέπτυξε ο I. Ansoff; 1. Στρατηγική διείσδυσης 2. Στρατηγική ανάπτυξης νέων προϊόντων 3. Στρατηγική ανάπτυξης-επέκτασης αγοράς 4. Στρατηγική διαφοροποίησης δραστηριοτήτων
Πώς υλοποιείται η διαδικασία του στρατηγικού προγραμματισμού; Η διαδικασία του στρατηγικού προγραμματισμού υλοποιείται με ανάλυση των δυνατών και αδύνατων σημείων του εσωτερικού περιβάλλοντος της επιχείρησης και με ανάλυση των ευκαιριών και των απειλών που υπάρχουν στο εξωτερικό περιβάλλον της επιχείρησης (SWOT).
Ποιες είναι οι βασικές έννοιες του λειτουργικού προγραμματισμού; Στόχοι, προγράμματα δράσης, προϋπολογισμοί και επιχειρησιακό πρόγραμμα.
Γιατί ο προγραμματισμός θεωρείται χρήσιμος; Ο προγραμματισμός συμβάλλει: 1. Στον ορισμό της θέσης της επιχείρησης στο περιβάλλον και ως προς τους ανταγωνιστές 2. Στη δημιουργία ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων 3. Στην αποτελεσματική απόκτηση, κατανομή και χρήση των πόρων 4. Στη μείωση της αβεβαιότητας, αφού κάνει σαφές το πού θέλει να πάει η επιχείρηση και το πώς θα πάει στο μέλλον 5. Στην έγκαιρη επισήμανση των προβλημάτων, των περιορισμών, των κινδύνων, των απειλών και των ευκαιριών που υπάρχουν στο περιβάλλον 6. Στον έλεγχο των αποτελεσμάτων και τη δημιουργία αισθήματος επιτυχίας 7. Στη δημιουργία κουλτούρας πειθαρχίας, υπευθυνότητας, ορθολογικής σκέψης και δράσης και εστίασης σε αποτελέσματα. κ.α.
Ποιες είναι οι βασικές Αρχές του προγραμματισμού; Αρχή της Χρονικής Δέσμευσης, Αρχή της Ελαστικότητας, Αρχή της Διόρθωσης
Τι αναφέρει η Αρχή της Χρονικής Δέσμευσης; Σύμφωνα με την Αρχή της Χρονικής Δέσμευσης, τα προγράμματα πρέπει να δεσμεύουν τους υπεύθυνους χρονικά ως προς την υλοποίησή τους.
Τι αναφέρει η Αρχή της Ελαστικότητας; Σύμφωνα με την Αρχή της Ελαστικότητας, τα προγράμματα πρέπει να είναι ελαστικά και να προβλέπουν εναλλακτικές λύσεις ή σενάρια ώστε να καλύπτουν τις περισσότερες πιθανές περιπτώσεις.
Τι αναφέρει η Αρχή της Διόρθωσης; Σύμφωνα με την Αρχή της Διόρθωσης, τα προγράμματα πρέπει να παρακολουθούνται συνεχώς και να προσαρμόζονται όταν τα δεδομένα πάνω στα οποία έχουν στηριχθεί αλλάζουν ή είναι διαφορετικά από τα προβλεπόμενα.
Show full summary Hide full summary

Similar

Higher Level Economics
Jim hammerton
Biology Unit 1
hannahsanderson1
Othello content knowledge quiz
rubyduggan
A Christmas Carol Quotes
0serenityrose0
USA and Vietnam (1964 - 1975) Part 2
Lewis Appleton-Jones
BUSS1
Sophie Davis
Art & Design in Context
Chloe Scott
Vocabulary Words
Jenna Trost
Treaty of Versailles
Krista Mitchell
Unit 1 Chapter 1 Items
Gene G. Dydasco
OP doplnovaci otazky
Helen Phamova