Unitat 6 i 7

Description

Dos temes intensos per estudiar
Jordi Zafra Front
Flashcards by Jordi Zafra Front, updated more than 1 year ago
Jordi Zafra Front
Created by Jordi Zafra Front almost 3 years ago
0
0

Resource summary

Question Answer
LES INVERSIONS: CLASSIFICACIÓ: PODEM CLASSIFICAR LES INVERSIONS SEGONS AQUESTS CRITERIS. ºLIQUIDITAT: la inversió es converteix en diners, és a dir, diners físics. ºSEGURETAT: tenim por de perdre diners o aconseguir menys dels que esperàvem. Com menys risc, més segur. ºRENDIBILITAT: generes beneficis addicionals que superen la inversió inicial.
VALORS DE RENDA FIXA: TIPUS: ºLletres del Tresor: 6,12 i 18 mesos ºBons: 2, 3 i 5 anys ºObligacions: 10,15 i 30 anys
VALORS DE RENDIA VARIABLE: TIPOS: ºAccions: obtens un % de l'empresa i tens drets econòmics i gestor.
PER MINIMITZAR RISC DE LES INVERSIONS: ºDiversificació: Redueixes risc en les teves inversions. Divideixes els diners en plans de inversió diferents amb un risc diferent. ºRàting: Indicador que mesura la seguretat de la inversió, i et diu la seva fiabilitat.
INCONVENIENTS DEL DEUTE: ºSobrecarreguen les despeses fixes obligatòries, perquè hauràs de pagar aquest deute en algun moment. ºTenen un cost associat, interès, comissions i altres despeses.
TIPOS D'INTERESSOS: ºInterès fix: es manté constant durant la vida del préstec. ºInterès variable: puja o baixa, ja que està vinculat a una taxa de referència. Euríbor + %.
LA TAE INTENGRA: ºinterès nominal ºcomissions ºdespeses
TERMES ASSOCIATS A UN CONTRACTE DE PRÈSTEC: ºPrincipal: Quantitat de diners prestats. ºInterès nominal del préstec: % que expressa el cost de llogar els diners. ºTermini: Període en tornar el préstec. ºPrestador: Qui presta els diners ºPrestatari: Qui rep els diners ºTAE ºComissions: Càrrecs extra ºAltres despeses: Qualsevol tipus de despesa.
DEUTES MÉS HABITUALS: ºPréstecs hipotecaris: Adquireixes un habitatge. ºPréstecs personals i al consum: Acostumen ser despeses concretes. ºTargetes de crèdit: Vas pagant i després te'l llevaran del conte. ºTargetes d'altres establiments: Igual que les targetes de crèdit, però per a establiments en concret. ºDescoberts al compte bancari: <<números vermells>>, gastes més del que hi ha. ºCrèdits ràpids: Imports baixos i has de tornar en menys de cinc anys. Amb TAE molt elevada.
QUALITAT I NIVELL DE L'ENDEUTAMENT: ºTAE molt elevada: evitar ºPréstecs per al consum no necessari: no recomanat ºAdreçats a inversions futures: assumible ºEvitar malvendre inversions: assumible
TERMES D'UNA ASSEGURANÇA: ºPrima: preu de l'assegurança ºPòlissa: document en condicions del contracte ºAssegurador: companyia d'assegurances ºAssegurat: persona exposada al risc. ºPrenedor: persona que contracta assegurança i paga la prima. ºBeneficiari: rep la contraprestació pactada en el contracte. º Suma assegurada: límit màxim a pagar en cas de que passi el risc. ºContingència: el risc previst ºCobertura: el risc cobert
LES FUNCIONS DELS DINERS: ºMitjà de canvi. ºDipòsit de valor: Emmagatzema els diners fins que ho cregui convenient. ºUnitat de compte comú: S'estableixen comparacions o agrupacions entre les coses.
LES OPERACIONS BANCÀRIES MÉS HABITUALS SÓN: ºIngressos o pagaments de diners ºDomiciliar rebuts ºTransferir diners ºTraspàs de diners ºRetirar diners ºPagar quotes ºAportar plans de pensions
AVANTATGES I INCONVENIENTS DELS DIPÒSITS A LA VISTA: ºAV: senzills de contractar, liquiditat total, informació detallada dels moviments, utilitzar caixers. ºIN: poca rendibilitat, comissions de manteniment, d'administració i d'operacions.
BANCA ONLINE AVANTATGES: ºComoditat ºAccés les 24h ºEstalvi de temps ºOperacions més barates ºTransparència informativa ºOfertes i serveis personalitzats
TARGETES BANCÀRIES TIPUS: ºDÈBIT: compres o retires diners i ja desapareixen immediatament de la targeta. ºCRÈDIT: pots pagar i obtenir diners de manera il·limitada igualment que et quedis sense fons, però desprès et seran descomptats a principi de mes. ºTARGETES MONEDER: pots pagar fins a un límit pactat després d'ingressar diners per caixa. ºTARGETES VIRTUALS: sols per comprar per Internet, no és física, només un número, PIN i data de caducitat.
AMB LES TARGETES DE CRÈDIT EXISTEIXEN DOS TIPUS DE PAGAMENT: ºPAGAMENT MENSUAL PER LA TOTALITAT: un cop ja tens saldo el primer dia del mes posterior, es descompta tot el gastat el mes anterior al quan et vas quedar sense saldo. ºPAGAMENT AJORNAT: permet ajornar pagament mitjançant quota com si fos un préstec.
Show full summary Hide full summary

Similar

Elementos de un sistema económico
Andrea Elizabeth Neri
Modelos Económicos de México
Pamela Quiroz Mo
ORGANIGRAMA DEL DEPARTAMENTO DE CREDITO Y COBRANZA
Magelen Santamaria
Análisis económico del derecho
JOHANN ANTONIO BUILES ZULUAGA
Economía
Jazmin Pérez
Economía y salud
Ezequiel Costant
EL MONOPOLIO
sindy perez
Diagrama De Flujo Económico
Karla Yerenny Hernández
Biodiversidad en México
Ana Sofia Arguelles
Crecimiento y Desarrollo Económico
susi_campanita1
ECONOMÍA Y SU RELACION CON OTRAS CIENCIAS
David Zepeda