MP1: UF1 context i organització de la intervenció social

Description

selectividad MP1: Context metodologia social Flashcards on MP1: UF1 context i organització de la intervenció social, created by fatimadiaz10 on 03/11/2013.
fatimadiaz10
Flashcards by fatimadiaz10, updated more than 1 year ago
fatimadiaz10
Created by fatimadiaz10 over 10 years ago
221
0

Resource summary

Question Answer
Què són les necessitats bàsiques? Les que compartim amb la resta d'éssers humans (menjar, refugi, etc.)
Què són les necessitats socials? Són conseqüències del context històric i social en el que es viu
Què ofereixen els serveis socials? Protecció social a les persones que tenen problemes relacionats amb la seva integració a la societat
Què és l'acció social? És la resposta que la societat organitza per donar cobertura als problemes socials que afecten a l'autonomia personal
Quan apareix l'acció social? En el moment en que les necessitats humanes superen les possibilitats de la pròpia persona i necessitem la intervenció pública
Com està dividida la piràmide de Maslow?
Quines esferes trobem en l'ésser humà? La biològica (estructura física que permet el desenvolupament de l'humà), la psíquica (inclou tots els factors relacionats amb el comportament humà) i la social (lloc que la persona ocupa en el món)
Quins tipus de necessitats hi ha segons J. Bradshaw? Necessitat normativa (establimetn d'unes normes), necessitat experimentada (la que percebem tots els subjectes), necessitat expressada (sentida o expressada), necessitat comparada (comparació entre diferents individus que reben una ientervenció similar) i la necessitat prospectiva (detectar-les permetrà articular mecanismes de prevenció)
Què expressa una necessitat? Expressa aquella situació d'instatisfacció viscuda per una persona que la motiva a apropar-se a un servei social per demanar ajudt i donar cobertura a la seva situació.
Què és la demanda? És la conseqüència de la necessitat.
Quins tipues de demandes hi ha? La demanda explícita (correspondencia entre demanda i necessitat), demanda implícita (el professional ha de col·laborar en la recerca de l'arrel del problema), demanda inespecífica (quan una persona va al servei però no sap que es el que vol) i absència de demanda.
Quines són les bases caritatives, benèfiques i filantròpiques de l'acció social? La benèficiencia privada, benèficiencia estatal i l'estat del benestar.
Dins de la benèficiencia privada, quins són els mecanismes naturals i de solidaritat? Són aquelles que es generen de forma natural a través de les famílies i veïnats. Funcionen en llocs subdesenvolupats.
Show full summary Hide full summary

Similar

Fichas examen NF1:llei dels serveis socials
fatimadiaz10
Economics definitions: F582
busybee112
AQA Core Biology (B1) - 1.1 - Keeping Healthy
NiallRamphal
unit 1 f321 chemistry ocr
methmip
Pathogens and Immunity
Elena Cade
MAPA MENTAL
blanca beatriz m
Vampires, Dracula, and Morality Victorian Anxieties!
Anna-Maria Kotulski
Frankenstein - Mary Shelley
Johnny Hammer
Two years and no baby
Zahra Habeeb
Salem does not remember
Salma Moustafa
Mapa Mental para Resumir y Conectar Ideas
Ricardo Padilla Alcantara