El feudalisme

Description

Mind Map on El feudalisme, created by ramminanaal on 09/01/2015.
ramminanaal
Mind Map by ramminanaal, updated more than 1 year ago
ramminanaal
Created by ramminanaal over 9 years ago
271
0

Resource summary

El feudalisme
  1. El feudalisme és el sistema social, econòmic i polític que es va desenvolupar a Europa, principalment entre els segles IX i XII.
    1. No obstant això, el feudalisme no només es va manifestar en aquesta relació, sinó que va constituir l'eix de l'organització política i social d'Europa occidental durant tota l'Edat Mitjana, i que en algunes zones es va perllongar, almenys en els seus àmbits econòmic i social, durant part de l'edat moderna.
      1. El feudalisme europeu va ser, en essència, conseqüència de les grans invasions germàniques sobre el món romà, les quals van conduir a la fusió de dues societats (la romana i la bàrbara) col·locades a nivells culturals profundament diferents, alterant les dues i determinant l'aparició de noves institucions.
        1. L'imperi de Carlemany (742-814) va constituir el primer intent de crear un nou ordre després dels grans trastorns produïts en aquesta època. A la seva mort van seguir altres commocions, produïdes en gran part per noves migracions i invasions (de víkings, eslaus, hongaresos, etc.), el que va portar amb si el debilitament de l'imperi Carolingi, ja que els seus successors no van ser capaços d'administrar.
          1. La quasi desaparició de l'imperi va amenaçar amb sumir Europa en una situació d'anarquia, en la qual es van donar transformacions generals de tipus econòmiques, socials i polítiques: decaure les ciutats, va disminuir el comerç internacional, es va reduir l'ús de la moneda i la terra va quedar com la principal riquesa. També, es va produir la pèrdua d'autoritat dels poders centrals i el desaparecimiento de l'organització burocràtica.
            1. Davant d'aquest escenari, els reis van deixar en mans dels comtes i marquesos la defensa dels seus territoris. I la població espantada va veure que aquests nobles eren la seva única protecció. Així, lentament, es va formar un nou ordre que va rebre el nom de feudalisme.
          Show full summary Hide full summary

          Similar

          GCSE PE - 1
          lydia_ward
          AQA GCSE Physics Unit 2.1
          Matthew T
          MODE, MEDIAN, MEAN, AND RANGE
          Elliot O'Leary
          AQA Biology A2 Unit 4 Respiration
          Gemma Lucinda
          B2, C2, P2
          George Moores
          AS Economics Key Terms
          Fred Clayton
          The League of Nations and the Manchurian and Abyssinian Crises Quiz
          Leah Firmstone
          PHR and SPHR Practice Questions
          Elizabeth Rogers8284
          INCONSISTENCIES IN JAY'S STORY
          Loren Ellis
          1PR101 2.test - Část 2.
          Nikola Truong
          Passing Dark Colored Urine
          Batool Aldaher