PHR and SPHR Practice Questions

Elizabeth Rogers8284
Flashcards by , created almost 4 years ago

!5 PHR and SPHR Practice Questions

460
47
0
Tags
Elizabeth Rogers8284
Created by Elizabeth Rogers8284 almost 4 years ago
Orwell and 1984
Polina Strich
Yr 12 Biology Mid-Year Exam Notes Part 1
gbridgland
Biology (level 0)
jmlari12
GCSE- Music keywords and definitions.
Camille Bailey
CLASS DIFFERENCES IN ACHIEVEMENT
ashiana121
Compensation and Benefits/Total Rewards (2)
Van T
Strategic Reward Management W9
Dilek Senturk
Business Management and Strategy
Van T
Leadership Quiz
Sarah Mimnaugh
Spanish Vocabulary- Beginner
ThomasK
Question Answer
1. An EEO-I must be filed if ___ employees are working for an individual company. A. 15 B. 25 C. 50 D. 100
2. The Fair Labor Standards Act allows employees to recover pay up to __ years of back pay. A. 1 B. 2 C. 3 D. 4
3. Which of the following is not a characteristic of self-evaluations? A. Tendency to inflate ratings due to self-serving bias. B. Tendency to inflate ratings due to "blind spots." C. Women and nonwhites tend to rate themselves lower. D. Majority will show a tendency of show poor differentiation of skills.
4. Which of the following is not a guideline for reducing perceptual factors? A. Recognize external causes of behavior. B. Be aware of stereotypes, biases and assumptions. C. Emphasize objective information. D. Increase customer awareness.
5. Which of the following is not a strategy for improving decision making? A. Ask lots of questions. B. Learn from prior decisions. C. Prioritize decisions into short-term and long-term priorities. D. Never use the "Plan-Do-Check-Act Cycle" of decision making.
6. Which of the following is matches the definition, "a system in which unions and management negotiate with each other to develop the work rules under which union members will work for a stipulated period of time?" A. Union steward exchange B. Team building C. Collective bargaining D. Break-even analysis
7. Which of the following is another name for an Ishikawa diagram? A. Cause and Effect Diagram B. Bell Curve C. Pareto Diagram D. Trend Analysis
8. The acronym CPPC stands for? A. Cost Plus Percentage of Control B. Cost Plus Percentage of Contract C. Cost Plus Percentage of Cost D. Cost Plus Plus Cost
9. Which of the following is not considered part of Maslow's Hierarchy of Needs? A. Social needs B. Safety C. Motivation D. Self-actualization A. Social needs B. Safety C. Motivation D. Self-actualization
10. Parento diagrams work on the ___ rule. A. 50/50 B. 60/40 C. 80/20 D. 90/10
11. Which of the following is not a characteristic of "The FISH Philosophy"? A. Play B. Make Their Day C. Be There D. Strategy culture
12. Which of the following is not a characteristic of stress in the workplace? A. 43% of all adults suffer adverse effects from stress. B. Stress management techniques increase employee negligence. C. 75-90% of all physician office visits are for stress-related ailments. D. Stress costs U.S. industry more than $300 billion dollars per year, or $7,500 per worker.
13. Which of the following is the correct formula for turnover rates according to the Department of Labor? A. (Number of Terminations x 100)/(Avg. Number of Employees) B. (Number of Terminations x 10/(Avg. Number of Employees) C. (Avg. Number of Employees)/(Number of Terminations) D. (Avg. Number of Employees)/(Number of Terminations x 10)
14. Which of the following occurs if an employee comes to work with an inappropriate dress length and is then promptly sent home to change clothes? A. Punishment B. Extinction C. Positive reinforcement D. Negative reinforcement
15. If an employee is earning a pay rate that is excessive compared to their counterparts of equal ability, their pay rate may be identified as a/an ____ rate. A. Green circle B. Evaluation C. Red circle D. Bandwidth
Answer Key 1. D 2. C 3. D 4. D 5. D 6. C 7. A 8. C 9. C 10. C 11. D 12. B 13. A 14. A 15. C