ARQUITECTURA BIOCLIMÀTICA

Description

Mind Map on ARQUITECTURA BIOCLIMÀTICA, created by Pol Díaz Ríos on 26/04/2022.
Pol Díaz Ríos
Mind Map by Pol Díaz Ríos, updated more than 1 year ago
Pol Díaz Ríos
Created by Pol Díaz Ríos about 2 years ago
2
0

Resource summary

ARQUITECTURA BIOCLIMÀTICA
  1. OBJECTIU: Té per objectiu la consecució d'un gran nivell de confort tèrmic i visual mitjançant l'adequació del disseny, la geometria, l'orientació i la construcció de l'edifici a les condicions climàtiques del seu entorn.
    1. QUÈ ÉS: L'arquitectura bioclimàtica és una arquitectura adaptada al medi ambient en el disseny d'edificis, amb la finalitat d'optimitzar el consum de recursos naturals (sol, vegetació, vent, etc.) per tal d'estalviar un màxim energia i fer més saludables els edificis.
      1. EDIFICI O CONSTRUCCIÓ BIOCLIMÀTICA: Un edifici bioclimàtic, o construcció bioclimàtica, és una edificació que per les seves característiques específiques de disseny i orientació faciliten un nivell adequat de confort amb una aportació mínima o nul·la d'energia suplementària.
        1. CAPTACIÓ D'ENERGIA SOLAR D'UN EDIFICI
          1. TIPUS DE CAPTACIÓ SOLAR
            1. DIRECTA: Es denominen sistemes passius de captació directa els sistemes arquitectònics que representen un aprofitament immediat i fàcil, per exemple, els habitatges orientats capten l'energia solar del sol directament; però aquest no és l'únic requisit per a poder parlar d'habitatge solar.
              1. INDIRECTA: Es denominen sistemes passius de captació indirecta els sistemes arquitectònics en què, mitjançant un captador, es condueix l'escalfor cap a l'interior de l'habitacle integrat dins de la seva estructura. Dels sistemes passius de captació indirecta, en sobresurt l'anomenada paret Trombe, i
                1. SEPARADA: Es denominen sistemes passius de captació separada els sistemes arquitectònics que, mitjançant un captador, condueixen l'escalfor cap a l'interior de l'habitacle i que estan separats de l'habitatge, però no allunyats. En el cas en què n'estiguessin allunyats, no es podrien anomenar passius, ja que es necessitaria un transport forçat i estaríem parlant d'escalfadors solars d'aire
                  1. ALTRES ESTRATÈGIES
                    1. Característiques de la construcció: La forma de l'edifici i el seu voltant determinen la quantitat de superfície exposada a la radiació solar, i poden ajustar-se a les necessitats. Les propietats dels materials de construcció serveixen per a regular l'absorció, reflexió o transmissió de l'energia captada.
                      1. Ús de l'entorn: La utilització d'elements naturals com arbres i plantes pot ser útil per a crear zones de refrescament a l'estiu i un escut de protecció del vent a l'hivern. Ús de materials aïllants tèrmics per a reduir les pèrdues o els guanys no desitjades de calor.
                    2. ES POT APROFITAR:
                      1. ESCALFANT-LO: Escalfar-lo: la radiació solar s'utilitza per a augmentar la temperatura a tot l'habitatge.
                        1. VENTINANT-LO
                          1. REFRIGERANT-LO: la radiació solar s'utilitza per a augmentar la temperatura en una xemeneia que accelera els corrents de convecció.
                        2. ANTECEDENTS HISTORICS SOBRE ELS EDIFICIS BIOCLIMÀTICS: Tot i que sembla un concepte nou, l'arquitectura bioclimàtica es basa en els sistemes constructius que tradicionalment ha emprat l'arquitectura popular. Els habitants de cada clima han trobat una forma d'habitatge ideal per enfrontar-se als rigors del temps.
                          Show full summary Hide full summary

                          Similar

                          Business Studies Unit 2
                          tara.springate
                          KEE2
                          harrym
                          GCSE PE - 5
                          lydia_ward
                          The Skeletal System - PE GCSE EdExcel
                          naomisargent
                          Carbohydrates
                          anna.mat1997
                          Animal Farm- The Pigs
                          lianastyles17
                          Nervous System
                          4everlakena
                          The main reason knowledge is produced is to solve problems.
                          Darrel Hong
                          Unit 5: Nuclear and Thermal Physics
                          Michael Priest
                          5 Big Ideas
                          cassie_dodd
                          What are they doing?
                          Tamara Urzhumova