Natura i societat harmonies,crisis i impactes

Description

Mind Map on Natura i societat harmonies,crisis i impactes, created by tarifiti on 21/11/2013.
tarifiti
Mind Map by tarifiti, updated more than 1 year ago
tarifiti
Created by tarifiti over 10 years ago
258
0

Resource summary

Natura i societat harmonies,crisis i impactes
  1. Les Relacions entre natura i societat
    1. Hi ha una relació contínua entre l'home i la natura. Aquesta relació es dóna perquè l'home extreu de la naturalesa recursos que li serveixen per cobrir algunes de les seves necessitats bàsiques. Aquests recursos poden qualificar-se en dos tipus:
      1. Renovables: Fan referència a recursos biòtics, Amb cicles de regeneració per sobre de la seva extracció, l'ús excessiu del mateix el pot convertir en un recurs extint un exemple d'aquests recusos són: Els boscos (d'on s'extreu la fusta), la pesqueries (d'on s'extreu la fauna marítima). Un altre tipus de recursos renovables són els ilimitats com la llum solar, el vent o els mars.
        1. No renobables: Són generalment dipòsits limitats o amb cicles de regeneració molt per sota dels ritmes d'extracció o explotació. De vegades és l'ús abusiu i sense control el que els converteix en esgotats, com per exemple en el cas de l'extinció d'espècies o dels combustibles fòssils.
        2. La disponibilitat desigual dels recursos del planeta:
          1. La població humana es troba molt desigualment repartida sobre la superfície terrestre, i també els recursos (aliments, fonts d'energia, terres i aigües, etc.) Estan repartits en forma molt desigual sobre el planeta. De la combinació dels dos paràmetres (població i recursos) sorgeix una equació que sempre ha tingut molta importància per als éssers humans ja que d'ella es deriven els estudis de la base de recursos disponibles i de la projecció futura d'aquests recursos. Els Polítics tenen bastant a veure amb aquest tema
          2. Els impactes ambientals: L'aigua
            1. La sobreexplotació i la contaminació dels recursos naturals: Lésser humà provocan molts impactes ambientals: Sobreexplotació,Contaminació Ambiental...Els recursos que reben aquest impacte són l'aigua , el l'aire i la vegetació
              1. El consum d'aigua:El consum d'aigua s'ha multiplicat per 4 els derrers 50 anys, El 70% de l'aigua es necessita per l'agricultura.El consum de l'aigua ha de ser potable així que no parlem d'un total d'aigua sinó de l'aigua potable. Els aqüífers están quasi secs pateixen desertització.
              2. Els Impactes ambientals l'aire i la vegetació:
                1. L'aire:Pluja ácida , reducció de la capa d'ozó,efecte hivernacle,emissions de gasos contaminants,contaminació atmosfèrica,calentament global
                  1. Vegetació:La desforestació:Els arbres fan una funció molt important per al medi ambient.La explotació dels recursos forestals per obtenir fusta o altres materials.
                  2. El desenvolupament sostenible va ser formalitzat per primera vegada el 1987 .Comissió Mundial de Medi Ambient i Desenvolupament de les Nacions Unides, creada a l'Assemblea de les Nacions Unides de 1983.El desenvolupament sostenible és: un desenvolupament que satisfà les necessitats de les generacions presents sense comprometre les possibilitats de les generacions futures per a tal que puguin atendre les seves pròpies necessitats. El desenvolupament sostenible, en comptes de considerar únicament el desenvolupament econòmic com es feia antigament, requereix forçosament, a més a més, un desenvolupament ecològic i social. És una idea molt lligada a la sostenibilitat
                    1. El reciclatge:El reciclatge es pot aprendre d'una forma molt fácil amb el codi de les RRR:Reduir la compra de productes que no utilitzem,Reciclar (donar una altra vida al producte),Reutilitzar:Avans de llençar-ho a les escombreries li dones una altra utilitat.
                      1. Desenvolupament sostenible i gestió de residus:
                        Show full summary Hide full summary

                        Similar

                        GCSE English Literature: Of Mice and Men
                        mia.rigby
                        CHEMISTRY C1 5
                        x_clairey_x
                        George- Of mice and men
                        Elinor Jones
                        GCSE CHEMISTRY UNIT 2 STRUCTURE AND BONDING
                        ktmoo.poppypoo
                        IGCSE Physics formulas
                        Imani :D
                        Top learning tips for students
                        Micheal Heffernan
                        Teaching Using GoConqr's Tools
                        Micheal Heffernan
                        The Circulatory System
                        Johnny Hammer
                        Making the Most of GoConqr Flashcards
                        Sarah Egan
                        OP doplnovaci otazky II.
                        Helen Phamova