Els paisatges d'Espanya

Description

Paissatges d'espanya.
víctor cid ortega
Mind Map by víctor cid ortega, updated more than 1 year ago
víctor cid ortega
Created by víctor cid ortega over 7 years ago
29
2

Resource summary

Els paisatges d'Espanya
  1. Espanya atlàntica
    1. Es troba cap al Nord, Nord-oest de la PI. La continentalitat regula les temperatures, hi ha pluges tot l'any cosa que fa que hi creixin boscos caducifolis que quan es talen es converteixen, gracies a la pluja, en prats verds d'herba, que son utilitzats per alimentar el bestiar, també hi ha bastant turisme per aquella zona.
    2. Trets climàtics
      1. Continentalitat
        1. La continentalitat, es la distància de qualsevol punt fins al mar o oceà. La continentalitat afecta al clima perque com que el mar es calenta i es refreda molt més lent que la Terra, això fa que la temp. del mar i la de la Terra es regulin entre elles.
        2. Altitud
          1. L'altitud, es l'altura per sobre el mar a la que un està. Aquest punt afecta al clima perque a més altitud, més fred. (Gradient tèrmic -> 1000m amunt= -6º C).
          2. Latitud
            1. La latitud, es la distància de qualsevol punt de la Terra fins a l'Equador. La latitud, afecta al clima perque a més latitud estàs més aprop dels pols on hi fa molt fred, cosa que fa que a mes latitud, més fred.
          3. Espanya mediterrània
            1. Es localitza al l'Est i Sud peninsular i també a les Balears. Els estius son calorosos i els hiverns suaus, les pluges son escasses durant tot l'any, pero les que hi ha, es concentren a la primavera i a la tardor. Hi ha moltes alzines, també hi podem trobar el paisatge de estepa i de garriga. Aquest paisatge està molt poblat i s'hi viu còmodament del turisme perque hi ha molt.
            2. Espanya interior
              1. Es troba a la Meseta, a Extremadura, a l'interior d'Andalusia i a la depressió de l'Ebre. La continentalitat és inexistent, per això hi ha estius molt calorosos i hiverns molt freds, hi ha poques pluges degut a la distància del mar. hi ha deveses, "prats" d'alzines. A excepció de Madrid, l'Espanya interior està molt poc poblada. Hi ha grans ciutats on s'ha desenvolupat la indústria i els serveis i també hi ha poblets petits que viuen del tirisme rural i cultural.
              2. Espanya d'alta muntanya
                1. Aquest paisatge, es localitza ales serres més elevades dels Pirineus, la serralada Cantàbrica, el Sistema Central, el Sistema Ibèric i a les serralades Bètiques. Té hiverns llargs i freds i estius frescos i curts, les pluges es concentren entre els 800 i els 1500 metres i son abundants. La vegetació es fa per pisos. Aquestes zones són molt poc poblades, la gent que hi viu, viu en cases de pagès, o en poblets petits i es dediquen bàsicament a la ramaderia i a l'explotació forestal, molts llocs de bosc, ara, s'han convertit en parcs d'oci.
                2. L'Espanya de les Illes Canàries
                  1. Es troba a les Illes Canàries, que són d'origen volcànic i tenen un clima SUBTROPICAL ÀRID, que es carecteritza per tindre temperatures altes durant tot l'any. Les pluges són escasses i molt irregulars. Les illes occidentals són les més humides mentres que les orientals són molt més seques. La vegetació no és molt abundant però hi ha una gran varietat d'especies. El litoral és molt poblat, i l'hàbitat rural es caracteritza per les petites casetes blanques. L'activitat turística, és la base de l'economia allí.
                  Show full summary Hide full summary

                  Similar

                  Países de Latinoamérica y sus Capitales
                  maya velasquez
                  Comunidades Autónomas de España y sus Capitales
                  maya velasquez
                  Provincias de España
                  Diego Santos
                  Capas de la Tierra
                  Diego Santos
                  BANDERAS de EUROPA...
                  JL Cadenas
                  Paisajes de España
                  Joaquín Ruiz Abellán
                  Los ríos y aguas de España
                  Remei Gomez Gracia
                  El Relieve de España
                  Remei Gomez Gracia
                  Geografía
                  cas_acuario_fore
                  8. Los espacios del sector primario
                  Punto Aparte
                  Una Nueva Geografía Económica
                  yucamargo