MODELS

Description

Mind Map on MODELS, created by mery_moreno_94 on 01/11/2014.
mery_moreno_94
Mind Map by mery_moreno_94, updated more than 1 year ago
mery_moreno_94
Created by mery_moreno_94 almost 10 years ago
9
0

Resource summary

MODELS
  1. MECANICISTA
    1. Es concep l'ésser humà com una maquina i per tant les causes de les seves accions són determinades per factors externs
      1. TEORIES
        1. TEORIA CONDUCTISTA
          1. Paulov, Watson: Les claus per entendre el densenvolupament són la conducta observable i els estímuls que es troben en l’ambient Fonamnet de les primeres teories de l’aprenentge Watson proposa que si controlem l’ambient podem provocar qualsevol conducta en una persona “ Doni’m una dotzena de nens sans i els convertiré en el que vulgui “ el desenvolupament és una procés continu de canvi conductual El condicionament clàssic es dona quan un organisme aprèn a respondre d’una manera particular.
            1. Skinner : la resposta voluntària s’incrementa o disminueix per la seva associació amb conseqüències positives o negatives. tant els animals com l’ésser huma repeteixen les accions que produeixen resultats positius i suprimeix les que produeixen resultats negatius. el reforç ajuda a que repeteixi la conducta desitjada i el càstig a que es faci menys. el seus principis s’han utilitzat en la modificació de la conducta.
            2. TEORIA DE LA INFORMACIÓ
              1. -Deriva dels estudis conductistes. -S'encarrega d'estudiar la manera com les persones assimilem, emmagatzemem i utilitzem la informació = METÀFORA DE L'ORDINADOR -No és un procés per etapes sinó continu, hi ha un canvi gradual de caràcter quantitatiu
          2. ORGANICISTA
            1. L'ésser humà és un subjecte actiu amb emocions i pensaments. Se centra en els aprenentatges qualitatius i diferència en etapes tenint en compte l'edat
              1. TEORIES
                1. PIAGET
                  1. - La intel·ligència provoca la capacitat d’adaptació (procés basic que ajuda a l’organisme a adaptar-se) - Els infants interpreten el mon a partir de la seva experiència personal, construeixen de manera activa - El pensament humà es forma a partir d’esquemes - Per adaptar-se el nen utilitza dos processos: assimilació (interpretem les noves situacions a partir dels esquemes cognitius actuals) i acomodació (modificació dels esquemes cognitius quan una situació no encaixa amb aquests)
                  2. TEORIA PSICOANALITICA DE FREUD
                    1. -Es centrava en els processos mentals. -La personalitat es compon de 3 instancies psíquiques: ·El ID (al néixer). Part instintiva basada en el principi del plaer ·El EGO (5-6 meso). Aprendre a canalitzar els impulsos ·El SUPEREGO (5-6 anys). Part més racional basada en el principi de realitat
                    2. HUMANISTA
                      1. Persones amb qualitats úniques. Controlar i decidir sobre un mateix. Carl Rogers: La visió d’un mateix depèn de com creiem que ens veuen els altres. Abrahan Muslow: L’autorrealització (arribar al màxim potencial individual).
                      2. TEORIA ETOLÒGICA
                        1. Creada originariament per Charles Darwin i basada en Niko Tinbergen y Konrad Lorenz. Defensa que les espècies nèixen amb capacitats i/o conductes innates per garantir la supervivència. John Bowlby aplica la teoria als humans i defensa la imprenta, les capacitats innates per aferrar-se a la persona que veu primer. Els tres anys de vida són fonamentals per al futur (període crític), quan s’estableix l’apego més consolidat.
                    3. CONTEXTUAL- DIALÈCTIC
                      1. Per al procés d'aprenentatge influeix tant el subjecte com l'entorn immediat. Es tenen en compte tres variables: edat, generació i moment històric.
                        1. TEORIES
                          1. CICLE VITAL (P.BALTES)
                            1. - El desenvolupament es dona al llarg del cicle vital (qualsevol etapa pot produir canvis que fan adaptar-nos de nou) - Importants factors: generació, moment històric i factors ambientals - Cada etapa es influenciada per la anterior i influeix en la posterior
                            2. TEORIA PSICOSOCIAL d’Erick Erikson (1902-1994)
                              1. Emfatitzava en el paper de la interacció social, la societat i la cultura, i treia importància als impulsos sexuals que S.Freud donava tant d’èmfasi. Ell deia que els infants son exploradors actius i que les persones canviem al llarg del seu cicle vital.
                              2. TEORIA SOCIOCULTURAL VIGOTSKIS.
                                1. L’organisme està en continua interacció amb el medi físic i social, ZPD: distància entre el que fem sols i amb ajuda dels altres, Metàfora de la bastida: suport d’un expert en l’aprenentatge.
                                2. TEORIA ECÒLOGICA
                                  1. Estudia la conducta humana en el context natural. Les percepcions subjectives són diverses en cada persona segons les experiències. Revalora el paper de l’ambient ja que diu que sempre estem en conexió amb aquest i com més gran ens fem en més ambients, microsistemes t’interrelaciones. S’identifiquen 4 ambients: microsistema, meso sistema, exo sistema i macrosistema.
                              Show full summary Hide full summary

                              Similar

                              1.5.Models de Mediació
                              Natalia Muñoz
                              Model d'iniciació esportiva
                              MONTSE CARLES GUILLEM
                              Teaching Models and Materials
                              Teacher Robert Jaime
                              Other causative verbs
                              andrescamilo6543
                              Teaching Models and Materials
                              Erika Zabalgoitia Herrera
                              ISO 26.000 and EFQM model
                              Dylan Castellanos Mendoza
                              History of teaching a second language
                              Teacher Robert Jaime
                              History of teaching a second language
                              Erika Zabalgoitia Herrera
                              Models de Mediació
                              MapaConceptual
                              1.5.Models de Mediació
                              MapaConceptual
                              AS Unit 2 Physics Flashcard Deck
                              Callum McClintock