La guerra del peloponès

Gema Martinez
Mind Map by , created almost 6 years ago

Mind Map on La guerra del peloponès, created by Gema Martinez on 01/08/2014.

2081
0
0
Tags No tags specified
Gema Martinez
Created by Gema Martinez almost 6 years ago
med chem 2 final exam
lola_smily
Vampires, Dracula, and Morality Victorian Anxieties!
Anna-Maria Kotulski
chemsitry as level topic 5 moles and equations
Talya Hambling
Core Spring 4.2 Certification Mock Exam
antoine.rey
Salesforce Admin 201 Exam Chunk 3 (66-90)
Brianne Wright
LEC 103 - Global Climate Change 1.1
cathmiller06
Infectious Disease
gordonbrad
Spanish Subjunctive
MrAbels
Sociology: Crime and Deviance Flash cards
Beth Morley
Geography - Case Studies
jacobhatcher97
La guerra del peloponès
1 Que va ser?
1.1 La guerra del Peloponès fou un conflicte bèl·lic que va afectar Grècia del 431 aC al 404 aC i va enfrontar Atenes i els seus aliats, de tendència democràtica, i Esparta i els seus, de tendència oligàrquica.
2 Que va ser la causa fonamental de la guerra?
2.1 La causa fonamental de la guerra va ser el ressentiment creixent d'Esparta i els seus aliats contra la dominació d'Atenes de tots els afers dels grecs. La primera part de la guerra que va anar del 431 aC al 421 aC fou coneguda per guerra d'Arquidam pel nom del rei espartà Arquidam II, que hi va jugar un paper essencial.
3 Quant es va formar a guerra?
3.1 La guerra es va iniciar l'abril del 431 aC amb l'atac de Tebes a Platees, l'única ciutat de Beòcia aliada a Atenes; l'atac fou rebutjat i els tebans presoners foren executats. Arquidam II amb seixanta mil lacedemonis va envair Àtica per Enoe a la riba del Citèrion, però els atenencs, refugiats darrere els murs, van resistir; durant cinc setmanes (maig - juny)Àtica fou assolada, fins que Arquidam, que havia arribat a 11 km d'Atenes, es va retirar. Atenes va annexionar Egina i en va expulsar als habitants i la flota va devastar la costa de la Megàrida, va atacar Metona (on foren rebutjats per Bràsides, fill d'Argileonis) i van desembarcar a saquejar l'Èlide.
4 Quant va signar una treva?
4.1 L'abril de 421 aC es va signar una treva per cinquanta anys coneguda com la pau de Nícies. Els presoners espartans foren retornats a la seva pàtria. Amfípolis seria retornada a Atenes. Les ciutats calcides serien autònomes i formarien una lliga (la Lliga Calcídica); Atenes evacuaria les costes del Peloponès que havia ocupat. Delfos fou declarada autònoma;Corint, Èlide, Beòcia i Mègara es van oposar a la pau i no la van voler signar, i van formar una aliança amb Argos, Mantinea i Calcídia; Mègara tampoc va voler entrar en aquesta aliança. De resultes d'això els espartans van donar suport a les autonomies a l'Èlide i Lepreon i tota Trifília es van separar d'Elis.