QUIZLET

Description

A manual on how to use Quizlet
Maria Kiouzepi
Slide Set by Maria Kiouzepi, updated more than 1 year ago
Maria Kiouzepi
Created by Maria Kiouzepi over 5 years ago
20
0

Resource summary

Slide 1

    Το Quizlet είναι ένα ελεύθερο λογισμικό το οποίο προσφέρει εργαλεία στους εκπαιδευτικούς, απλό στη χρήση τους, ώστε οι μαθητές να εξασκούνται σε λεξιλόγιο ή έννοιες που μαθαίνουν σε μια ενότητα με ποικίλους και διασκεδαστικούς τρόπους.
    Τι είναι το Quizlet;

Slide 2

    Μερικά βασικά σημεία...
    Επιλέγοντας CREATE, δημιουργούν flashcards για μια ομάδα λέξεων, με έτοιμες εικόνες  που μπορούν να επιλέξουν από μια συλλογή που προσφέρει το λογισμικό για κάθε λέξη που γράφουν. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν ένα ήδη υπάρχον  αρχείο λέξεων σε μορφή excel ή word και να δημιουργήσουν τις αντίστοιχες εικόνες - flashcards.
    Υπάρχει επίσης, δυνατότητα επιλογής της γλώσσας που θα εμφανίζονται οι λέξεις και της γλώσσας που θα επεξηγούνται, ανάλογα με το αντικείμενο του εκπαιδευτικού.

Slide 3

    Πατώντας το εικονίδιο Learn,  δίνεται στους μαθητές η εικόνα με την λέξη στην γλώσσα που επιλέγει ο εκπαιδευτικός και αυτοί την μεταφράζουν στην απαιτούμενη, εξασκώντας γραπτώς το λεξιλόγιο. Δίνεται πάντα και ανατροφοδότηση.
    LEARN

Slide 4

    Στο εικονίδιο Spell, οι μαθητές ακούν  και γράφουν τις λέξεις, ώστε να εξασκήσουν το λεξιλόγιο και ακουστικά.
    SPELL

Slide 5

    Στο εικονίδιο Test, όλο το λεξιλόγιο εμφανίζεται αυτόματα ως ένα διαγώνισμα με ασκήσεις διαφορετικών τύπων - βοηθώντας τους μαθητές με διαφορετικό μαθησιακό στυλ - συνοδευόμενο πάντα από τις ίδιες εικόνες.
    Test

Slide 6

    Στο εικονίδιο Match, οι μαθητές παίζουν ένα παιχνίδι με χρονόμετρο, όπου πρέπει να ταιριάξουν τις λέξεις με τις αντίστοιχες εικόνες.
    Match

Slide 7

    Kάνοντας κλικ πάνω στο  Gravity, οι λέξεις εμφανίζονται πάνω σε κομήτες που πέφτουν και οι μαθητές πρέπει να μεταφράσουν τις λέξεις προτού ο κομήτης φτάσει στη γη.
    Gravity

Slide 8

    Στη σελίδα Live, υπάρχει η δυνατότητα σε ένα εργαστήριο υπολογιστών, οι μαθητές να παίξουν ομαδικά πάνω στο λεξιλόγιο.
    LIVE

Slide 9

    Σύνοψη οδηγιών
    Συνδεθείτε με την ιστοσελιδα της εφαρμογής (www.quizlet.com)  και κάντε εγγραφή (sign up)  δίνοντας ένα username και ένα password.

Slide 10

    1. Πατήστε Create και δημιουργήστε το λεξιλόγιό σας ή εισάγετε ένα ήδη υπάρχον αρχείο με τις λέξεις, οι οποίες πρέπει να είναι γραμμένες σε πίνακα.Πατήστε create και συμπληρώστε τα πεδία  Create a new study set, Enter term, Enter definition σύμφωνα με το μάθημά σας.
    Σύνοψη οδηγιών
    2. Όταν ολοκληρώσετε πατήστε create. 3.Είστε έτοιμοι. Οι μαθητές σας μπορούν να παίξουν match ή gravity επιλέγοντας τα αντίστοιχα εικονίδια ή να δουν σχετικά flashcards και να αξιολογηθούν πατώντας test.
Show full summary Hide full summary

Similar

Digital Tools
maxine khan
Vocabulary Packet
laurenearnest
CRITERIO DE RECURSO
Daniela Florian
French Chapter 1 Vocabulary 2
20aridenour
Oefenen met Quizlet
Brigitte Bracke
Spanish Unit 4 Lesson 1 Study Guide (Test 22nd)
Michael Chang
Comm. Arts Sentences Studyguide
Michael Chang
Social Studies Middle East
Michael Chang
Water Test
J Boyes
Weimar & Nazi Germany?
Maddy Balkham
2PR101 1.test - 4. část
Nikola Truong