Expressions Ética

Description

Ètica Slide Set on Expressions Ética, created by Miquel Cintas Navarro on 06/11/2019.
Miquel Cintas Navarro
Slide Set by Miquel Cintas Navarro, updated more than 1 year ago
Miquel Cintas Navarro
Created by Miquel Cintas Navarro over 4 years ago
6
1

Resource summary

Slide 1

    Caure del cavall
    História: Sant Pau era un home que perseguia els cristians. Un dia, va veure una gran llum que el va cegar i el va fer caure del cavall on anava muntat, i en despertar, va adonar-se de que el que estava fent no estava bé i que els cristians no tenien la culpa. Finalment, va rectificar i va ajudar molt els cristians. És l'escriptor de moltes de les cartes que conformen el nou testament
    Expressió: Caure del cavall significa adonar-se de una cosa que estem fent malament i rectificar, tal com Paulus va rectificar després de caure del cavall. Exemple: Un nen que porta fent dolenteries tota la seva vida, pero cau del cavall i deixa de fer-ho.

Slide 2

    Fer una barrabassada
    Història: Barrabas es un personatge citat a dos evangelis. La seva història ens explica que Barrabas era un lladre que va ser detingut per les autoritats romanes.Era una tradició que en dies de Pascua, el governador de judea deixes escoliir entre dos criminals, i el poble decidis quin salvar. Aixi que havien de triar entre Barrabàs i Jesús, i van escollir Barrabàs.
    Expressió: Fer una barrabassada significa fer una cosa molt dolenta i absurda, com les coses que feien Barrabàs. Exemple: Un nen està jugant i comença a fer el beneït amb la pilota, així que un gran diu "Deixa de fer Barrabassades i juga".

Slide 3

    Donar al César el que és del César
    Història: Es un episodi del nou testament. La gent discutia sobre si donar-li al César els impostos que havien de pagar, aixi que els romans van tendre una trampa a el savi Mateu.Van preguntar-li"Que han de fer els teus?" van preguntar els romans, i Mateu va respondre agafant una moneda. "De qui es la cara?" preguntà, "Del Cèsar,"respongueren. Ell diguè:"Doncs doneu-li al Cèsar el que és del Cèsar i a Déu el que es de Déu".
    Expressió: Doneu-li al César el que es del César significa donar-li el que toca a qui li pertoca. Per exemple: Si hi ha un bolígraf que es teu i que te l'han tret, el professor diria metafóricament:"Dona-li al Cèsar el que és del Cèsar" D'aquesta manera diria que li tornis el bolígraf a qui li pertoqui

Slide 4

    Oferir l'altra galta
    Història: Apareix al nou testament. Jesús explicava als seus discipuls que si els pegaven els romans, no s'havien de tornar, cosa que anava en contra de la Llei del Talió"Ull per ull, dent per dent",aixi que ell digué que en lloc de tornar-se, havien d'oferir l'altra galta. Aquesta expressió la reutilitza Gandhi durant la seva lliberació de l'India, amb la llei de la no-violéncia.
    Expressió: Oferir l'altra galta significa no tornar-se a un atac, sinó passar d'aquest i oferir l'altra galta. Exemple: Ultimament a Barcelona,. s'hi estan vivint moments molt tensos, aixi que quan els manifestants rebin cops, no s'haurien de tornar, sino oferir l'altra galta.

Slide 5

    Les plagues d'Egipte
    Història: Els jueus estaven captius a Egipte i no els deixaven sortir. Moisès ho demanà al faraò pero no el va deixar aixi que va demanar a Deu que els ajudés. Dèu va enviar 10 plagues: Aigua transformada en sang Granotes que plouen Mosquits Mosques gegants Mort d'animals Llagues i úlceres a la pell Pedregada Llagostes Obscuritat Mort dels primogénits
    Expressió: En una situació donada en que un desastre estigui succeint, es pot dir que cauen les 10 plagues d'Egipte Exemple: Mira com plou, ni que caiguessin les 10 plagues d'Egipte

Slide 6

    Quedar fet un Sant Llàtzer:
    Història 1(Evangeli de Lluc): Llàtzer era un pobre leprós que tots els dies demanava a Epoló, un ric que el deixes menjar. En morir, Llàtzer anà al cel i Epolò al infern. Història 2(Evangelis): Llàtzer era un parent de Jesús que va morir. Jesús, molt trist, va demanar anar a veure el seu cos. En veure'l, digué. "Llàtzer, aixeca't i camina" I es va aixecar.
    Explicació: Quedar fet un Sant Llàtzer significa quedar molt dolgut i fet malbé: Exemple: "Després del partit de fútbol, va quedar fet un Sant Llàtzer"

Slide 7

    Passar un calvari
    Història: Jesús va esser condemnat a mort, pero abans de ser crucifixat, va haver de passar un calvari, un lloc de patiment. Aixi que Jesús va agafr la creu i va encaminar-se cap al mont on anaven a crucifixar-lo. El camí que va recorrer i els moments que va passar s'anomenen Via Crucis.
    Expressió: Significa passar un gran patiment. Exemple: En aquests moments, els presos passen un gran calvari.
Show full summary Hide full summary

Similar

La Ética según Aristóteles
Diego Santos
Los Valores en mi Proyecto de Vida
Fabián Muriel Zapata
Mapa conceptual Etica
Chava Lorenzo
DOCTRINAS ÉTICAS (SEMEJANZAS Y DIFERENCIAS)
Claudia Ayala
Relación de la ética con otras disciplinas
Valeria Itzel Re
PRINCIPIOS ETICOS UNIVERSALES
andonyjosi20
fichas etica- exposiciones.
annpantoja
LA ÉTICA DE LA INVESTIGACIÓN
sarai palque santos
Bioética
Hector Caballero
Ética y responsabilidad social
Sofía Marin
Nietzsche: Estudio sobre la Ética
maya velasquez