Farklılıklara Saygı

Description

Diğer bireylerin farklı özelliklerini saygı ile karşılar.
Rümeysa Karahan
Slide Set by Rümeysa Karahan, updated more than 1 year ago
Rümeysa Karahan
Created by Rümeysa Karahan almost 2 years ago
47
0

Resource summary

Slide 1

Slide 2

Slide 3

    FARKLI FARKLI RENKLERİYLE BÜTÜN ÇOCUKLAR HEP BİRLİKTE EL ELE! BİRLİK OLDUK SEVGİ DOLDUK. RENGARENK GÖKKUŞAĞI OLDUK!

Slide 4

    Birey Nedir?
    Toplumu oluşturan ve topluluk içinde bağımsız bir varlığı olan, düşünsel, duygusal ve karar verebilme nitelikleri toplum içinde belirlenen insanların her birine birey denmektedir.

Slide 5

    Bireysel Özelliklerimiz
    Bizi biz yapan ve diğer bireylerden bizi farklı yapan özelliklerimizdir. Bireysel özelliklerimiz: Fiziksel Özellikler Duygusal Özellikler Zihinsel Özellikler olarak üç gruba ayrılır. Bu farklılıklar bizi diğer bireylerden ayıran özelliklerdir.

Slide 6

    FİZİKSEL ÖZELLİKLER: Bireylerin dış görünüşlerine denir. Fiziksel özellikler bize annemiz ve babamızdan geçer. DUYGUSAL ÖZELLİKLER: Her bireyin olaylara olan tepkileri ve duyguları farklıdır. Sevinçlerimiz, heyecanlarımız, nefret ettiklerimiz, şaşkınlıklarımız bireye özeldir. Olaylar aynı olsa bile bireylerin tepkileri birbirinden farklı olabilir. ZİHİNSEL ÖZELLİKLER: Her bireyin düşüncesi, ilgi ve yetenekleri farklıdır.

Slide 7

    Bireylerin fiziksel, duygusal ve zihinsel özellikleri onların birbirinden farklı olmasını sağlar. Her bireyin bu farklılıklarına ve özelliklerine saygı ile yaklaşmalı, onun da birey olarak bizimle eşit değere sahip olduğunu unutmamalıyız. Bu farklılıklar dünyamızı daha renkli ve eğlenceli hale getirmektedir.

Slide 8

    Farklılıklara Saygı Nedir?
    İnsanı belli bir özelliğine göre yargılamamak, herkesin kendi doğruları çerçevesinde yaşadığının farkında olmak, farklılıkları zenginlik olarak görebilmektir. Bir insan; hangi dinden, milletten, renkten, coğrafyadan, dilden, düşünceden ve anlayıştan olursa olsun öncelikle insan olduğunun algılanması gerekir. Her birey, saygıya değer bir varlıktır.

Slide 9

    İnsanlara ırk, dil, din, cinsiyet ayrımı gözetmeden hangi düşünceden olursa olsun saygı gösterip hoşgörülü olmalıyız. Hiçbir insan farklılıkları nedeniyle suçlanma, dışlanma, alay ve aşağılanmayla karşı karşıya bırakılmamalıdır.

Slide 10

    İnsan duygu, düşünce ve karakteriyle olduğu kadar dış görünüşüyle de başka insanlardan ayrılabilir. Ancak bu ayrım insanlar arasında bir üstünlük veya eksiklik nedeni olarak görülmemelidir. Örneğin bedensel engelli bir insan aynı engeli bulunmayan birinin önünde veya gerisinde değildir. Çünkü bedensel engelli olmak bir eksiklik değil farklılıktır. Günlük hayatta belli başlı problemlerle karşılaşsalar da onlar da her birimiz gibi birer bireydir ve istediklerinde her şeyi başarabilirler.
    Farklılıklar Eksiklik Değildir

Slide 11

Show full summary Hide full summary

Similar

Mapas mentales con ExamTime
Nazareth Olivo
Esquemas
Ximena Barrera
Music and its most prominent types
Elina Sandoval
fichas de estudio
Guadalupe Reyes Soriano
Vertebrate animals
Eliana Sandoval
Bulbul rahidian, puntea, cerebelul – conformație externă, structură
T Adela
Tejidos básicos
Andrea Celedón
INTERPRETAR FUNCIONES Y ECUACIONES APLICADAS A LA ADMINISTRACIÓN
Danny Aguilar
Factores bióticos
DENNY WILLIAM MORENO CASTRO
Procesele de adaptare si compensare 1-27
Yanosh Yanosh