Cernobîl

Description

Istorie
Andreea Alina Cazan
Slide Set by Andreea Alina Cazan, updated more than 1 year ago
Andreea Alina Cazan
Created by Andreea Alina Cazan almost 2 years ago
1
0

Resource summary

Slide 2

    Cernobîl (în ucraineană Чорнобиль, transliterat: Ciornobîl, în rusă Чернобыль, transliterat: Cernobîl) este un oraș raional din raionul Vyshgorod, regiunea Kiev, Ucraina. În afara localității principale, nu cuprinde și alte sate. Orașul a fost părăsit în anul 1986 din cauza accidentului nuclear de la centrala nucleară de la Cernobîl, care se află la 14,5 km spre nord-vest de localitate. Centrala electrică a fost denumită după oraș și s-a aflat în raionul Cernobîl⁠(en), iar localitatea și centrala n-au fost conectate direct. În timpul construirii centralei, un oraș denumit Prîpeat a fost construit pentru lucrători.

Slide 3

    Chiar dacă orașul este în principal nelocuit, câțiva oameni trăiesc încă acolo. Casele ocupate nu sunt diferite față de cele nelocuite, însă pe ele se află scrieri care declară că „proprietarul acestei case trăiește aici”. De asemenea, lucrători în patrulă și personalul administrativ al zonei de excludere Cernobîl sunt staționați în oraș pentru paza temporară. Înainte de accident, orașul avea o populație de aproximativ 14.000 locuitori.  

Slide 4

    Dezastrul de la Cernobîl nu a rămas în trecut. Efectele lui continuă să fie resimțite, iar acum, în toiul crizei climatice, pericolul nu face decât să se amplifice. Între timp, autoritățile nu sunt nici acum pregătite să facă față provocărilor. Măsurile de dezactivare a zonelor contaminate fie nu există, fie – acolo unde există tehnologiile necesare – nu sunt corelate cu suficiente resurse pentru a fi implementate. Mai mult, industria nucleară și guvernele susținătoare din Ucraina, Rusia și Belarus vor să cheltuiască miliarde pe alte proiecte nucleare, ignorându-și responsabilitatea față de supraviețuitorii de la Cernobîl și ascunzând realitățile zilnice cu care se confruntă acum localnicii.

Slide 5

    La data de 26 aprilie 1986, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat la 01:23 noaptea. Toți locuitorii permanenți ai orașului și împrejurimilor acestuia au fost evacuați pentru că nivelul de radiație în aria respectivă devenise periculos. Orașul Cernobîl și împrejurimile sale sunt acum casă pentru oamenii de știință, oferă slujbe de întreținere pentru centrala nucleară Cernobîl, slujbe de lichidare, pentru doctori, fizicieni și fizicieni nucleari. Deși Prîpeat, orașul părăsit învecinat a rămas neîntreținut, Cernobîl a fost renovat, iar sute de turiști vizitează orașul care, în 2014 a avut o populație de aproximativ 611 locuitori.
Show full summary Hide full summary

Similar

American Football
jackmackinder19
Tir na nOg - Treithe an bhealoidis
08aliso.burge
Analysing Text
amberbob27
Essay Outline
Kai Ladd
Direito ambiental
Luiz Ricardo Oliveira
BELIEVING IN GOD- UNIT 1, SECTION 1- RELIGIOUS STUDIES GCSE EDEXCEL
Khadijah Mohammed
RE Keywords - Paper 1 - Religion and life
Kerris Linney
Human Resource Management
A Donaghy
Gatsby notes on symbolism and themes
Maria-Rodriguez
SFDC App Builder 1 (1-25)
Connie Woolard
Networks
B Ilo