Comptar

Description

part marina
Elisa  Cantos
Slide Set by Elisa Cantos, updated more than 1 year ago
Elisa  Cantos
Created by Elisa Cantos over 8 years ago
23
0

Resource summary

Slide 1

    Les tècniques de comptar són universals i han donat lloc al conceptes de nombre, numeració i a l‘aritmètica. Les tècniques de comptar responen a la necessitat de: - comunicar informació referent al tamany (cardinal) d’un conjunt, - indicar el lloc que ocupa un objecte (ordinal) dins una col·lecció ordenada.
    COMPTAR

Slide 2

    És una col·lecció de símbols i normes numèriques. Actualment fem servir símbols escrits i paraules nombre, representacions mentals dels nombres i representacions gràfiques, malgrat que en alguns racons del món encara fan servir altres tècniques.
    SISTEMA NUMERAL, SISTEMA NUMÈRIC, SISTEMA DE REPRESENTACIÓ NUMÈRICA

Slide 3

    - Els nombres són conceptes abstractes. - El nombre és la característica comuna a tots els conjunts coordinables entre sí - El nombre és la manera de representar la quantitat d’elements de tots els conjunts coordinables entre si. *Conjunts coordinables Dos conjunts són coordinables si es pot establir una relació un a un entre els elements dels dos conjunts (bijectivitat).
    EL CONCEPTE DE NOMBRE

Slide 4

    Deia: - A cada element li correspon un altre anomenat següent o successor. - Existeix un primer element, 1, que no es successor de ningun altre element. - Dos elements diferents de N no tenen el mateix successor. - Tot subconjunt de N, que conte la unitat (1) i que conte el successor de cadascun dels seus elements, coincideix amb N (Principi d’Inducció)
    Giuseppe Peano, (1858-1932)

Slide 5

    A tots els conjunts coordinables se'ls assigna el mateix nombre. Aquest “nombre” d’elements d’un conjunt és el seu cardinal. - El nombre és el cardinal dels conjunts coordinables. - Expressions d’un nombre - Expressió oral (grafia) - Expressió escrita - Descomposició, 3=2+1
    CONCEPTE DE NOMBRE CARDINAL

Slide 6

    - Per comptar fem servir unes “paraules nombre” que sempre recitarem en el mateix ordre. - Hi ha una paraula per al primer nombre i cada nombre té un nombre següent. Per a obtenir el cardinal d’un conjunt: – Adjudiquem a cada element del conjunt una, i només una, “paraula nombre”, tot recitant-les en ordre. – Un cop exhaurits els elements, la paraula adjudicada a l’últim element designa el cardinal del conjunt.
    CAL SABER…….
Show full summary Hide full summary

Similar

Crime and Deviance with sociological methods key terms
emzelise1996
Romeo and Juliet essay
Tambo234
MODE, MEDIAN, MEAN, AND RANGE
Elliot O'Leary
Organic Chemistry Functional Groups
linpubotwheeds
GCSE Mathematics Topics
goldsmith.elisa
The Weimar Republic, 1919-1929
shann.w
Guia rápido: Bem-vindo a GoConqr
miminoma
Meteorologia I
Adriana Forero
Chemistry GCSE Review - States of Matter, Particles, Atoms, Elements, Compounds and Mixtures
Morgan Overton
RadioTelefonia
Adriana Forero