Maitse- ja ravimtaimed

Description

maitse ja ravimtaimed
Mia-Meribel Remma
Slide Set by Mia-Meribel Remma, updated more than 1 year ago
Mia-Meribel Remma
Created by Mia-Meribel Remma over 7 years ago
23
0

Resource summary

Slide 1

    Kummel
    Teekummel on üks maailma tuntumaid ravimtaimi. Teda on lihtne kasvatada, tal on väga mitmekesine ravitoime ja taime kasutamine on suhteliselt ohutu. Paljud ravimtaimed on liigsel tarvitamisel meie organismile küllaltki ohtlikud, teekummelit võib aga üpris julgesti kasutada. Teekummel kasvab peaaegu igasugusel pinnasel ning ei vaja mingit väetamist. Ta on nii tugeva kasvuga taim, et võib muutuda isegi umbrohuks.

Slide 2

    Petersell
    Peterselli kasutamisel kokanduses on peaaegu piiramatult võimalusi. Seda võib tarvitada värskelt, kuivatatult, külmutatult või soolatult. Lehti kasutatakse salatite, kastmete ja munaroogade kaunistamiseks-maitsestamiseks.Värsket ürti lisatakse toidule alles enne serveerimist, keetmisel väheneb selle vitamiinisisaldus.Tervise teenistuses lähevad käiku kõik peterselli osad: seemned,lehed, ürt ja juured.Petersellilt saab abi mitmete tõvede raviks: näiteks on taimel võime vähendada allergiat ning parandada ja soodustada ainevahetust

Slide 3

    Köömnetega on ravitud ninaverejooksu, temast on abi saadud kõhu- ja hingamisteede vaevuste korral. Köömnetee aitab parandada ja ergutada seedimist, vähendab kõhupuhitust ja –kinnisust.Lisaks ravivale toimele kasutatakse köömneid kui spetsiifilist vürtsi laialdaselt ka toiduainetööstuses. Nii võib leida terveid või peenestatud köömneid lihatoodete koostises. Klassikalise maitseainena kasutatakse köömneid eelkõige leiva maitsestamiseks.
    Köömned
Show full summary Hide full summary

Similar

Maitse- ja Ravimtaimed
Hardo Sildnik
Atoms and Reactions
siobhan.quirk
Rates of Reaction
Evie Papanicola
BIOLOGY B1 7
x_clairey_x
The First, Second, Third and Fourth Crusades
adam.melling
Revolutions and Turmoil: Russia 1905-1917
Emily Faul
BELIEVING IN GOD- UNIT 1, SECTION 1- RELIGIOUS STUDIES GCSE EDEXCEL
Khadijah Mohammed
Why did the Cold War begin?
n.mcdonald
Themes in Othello
Rebecca Hunter
1PR101 2.test - Část 9.
Nikola Truong
No more diets
dana othman