KILPKONNAD

Description

Jeremy töö
Marcus Jeremy Peit
Slide Set by Marcus Jeremy Peit, updated more than 1 year ago
Marcus Jeremy Peit
Created by Marcus Jeremy Peit about 7 years ago
61
0

Resource summary

Slide 1

                                                                                                  KilpkonnadKilpkonnad põlvnevad permi ajastu kotülosaurustest ja saavutasid õitsengu keskaegkonnas.Kilpkonnad võivad elada maismaal, magedas vees või meres, kuid kõik liigid munevad maaleNende jässakat ja laia keha kaitseb nii selja kui kõhu poolt luuline kilprüü. Selle põhjal eristataksegi kilpkonnaliste seltsi teistest loomarühmadest. Seljakilpi nimetatakse karapaksiks ja kõhukilpi nimetatakse plastroniks. Seljakilp on selgroo ja roietega kokku kasvanud. Ohu korral tõmbab kilpkonn oma jalad ja pea kilbi alla, ehkki osal liikidel on kilp vähenenud, nii et kilpkonn ei mahu täielikult kilbi alla. Kilpkonnad liiguvad aeglaselt, sest kilp on raske ja kohmakas.

Slide 2

                                                                                                            kilpkonnadKilpkonnad põlvnevad Permi ajastu kotülosaurustest ja saavutasid õitsengu keskaegkonnas.Kilpkonnad võivad elada maismaal, magedas vees või meres, kuid kõik liigid munevad maaleNende jässakat ja laia keha kaitseb nii selja kui kõhu poolt luuline kilprüü. Selle põhjal eristataksegi kilpkonnaliste seltsi teistest loomarühmadest. Seljakilpi nimetatakse karapaksiks ja kõhukilpi nimetatakse plastroniks. Seljakilp on selgroo ja roietega kokku kasvanud.Ohu korral tõmbab kilpkonn oma jalad ja pea kilbi alla, ehkki osal liikidel on kilp vähenenud, nii et kilpkonn ei mahu täielikult kilbi alla. Kilpkonnad liiguvad aeglaselt, sest kilp on raske ja kohmakas. Vee-eluliste kilpkonnade rüü on tunduvalt õhem, kergem ja lamedam.

Slide 3

Slide 4

    Kilpkonnad on iidsetest aegadest olnud aegluse sümboliks, kuid aeglased on üksnes maismaakilpkonnad kohta. Mageveekilpkonnad liiguvad kiiresti ja osavalt nii vees kui ka kuival. Merekilpkonnad on kuival maal kohmakad, kuid vees liiguvad hämmastava graatsiaga.

Slide 7

                                     Maismaakilpkonnadmaismaakilpkonnad on kooldkaelaliste alamseltsi (Cryptodira) kuuluvad Galápagose saartel elavad elevantkilpkonnad. Samasse sugukonda kuulub kõige väiksem, Madagaskaril elav ämblikkilpkonn, kelle pikkus ei ületa 10 cm. Meil on rohkem tuntud stepikilpkonn, keda paljud ka kodus lemmikloomana peavad. Alamseltsi pöördkaelalised (Pleurodira) kuuluvad loomad saavad erinevalt eelmistest liigutada oma pead rohkem külgedele kui ülespoole.
                                 merikilpkonnadMerikilpkonnadel on jalad arenenud natukene arenenud nagu uimede moodi. 

Slide 9

Slide 10

Show full summary Hide full summary

Similar

Elements, Compounds and Mixtures
silviaod119
Spanish Adjectives (Describing People)
Niat Habtemariam
THEMES IN KING LEAR
Sarah-Elizabeth
Area, Volume & Perimeter Mind Map
rory.examtime
PE 1 Multi Choice Questions
Cath Warriner
Prática para o TOEFL
miminoma
Chemistry
Holly Bamford
Biology - the digestive system
Oliviax
Variation and evolution Quiz
James Edwards22201
Salesforce Admin 201 Exam Chunk 6 (156-179)
Brianne Wright
Core 1.4 Developments in Modern and Smart Materials
T Andrews