GoConqr has a new look! Let us know what you think.

Flashcards

Sense Organs

Merve Gencer English 7 cards

Sense Organs

Cards in this deck (7)

  1. 1—Burnumuz yardımıyla çevremizdeki farklı kokuları alabiliriz.Burnumuz yardımıyla çevremizdeki farklı kokuları alabiliriz.
  2. 2—Varlıkların şeklini, büyüklüğünü, rengini ve yerini gözlerimizle algılarız.Varlıkların şeklini, büyüklüğünü, rengini ve yerini gözlerimizle algılarız.
  3. 3—Dilimizin ucu tatlı, ucun hemen arkası tuzlu, dilin yanları ekşi ve arkası da acı tatlara duyarlıdır.Dilimizin ucu tatlı, ucun hemen arkası tuzlu, dilin yanları ekşi ve arkası da acı tatlara duyarlıdır.
  4. 4—Kulağımız işitme görevi dışında dengemizi de sağlar.Kulağımız işitme görevi dışında dengemizi de sağlar.
  5. 5—Derimiz sayesinde nesnelerin sıcak, soğuk, sert, yumuşak, pürüzlü, pürüzsüz olduklarını onlara dokunarak anlarız.Derimiz sayesinde nesnelerin sıcak, soğuk, sert, yumuşak, pürüzlü, pürüzsüz olduklarını onlara dokunarak anlarız.
  6. 6—Bir ortamda az ışık varsa göz bebeklerimiz büyür.Bir ortamda az ışık varsa göz bebeklerimiz büyür.
  7. 7—Bir ortamda çok ışık varsa göz bebeklerimiz küçülür.Bir ortamda çok ışık varsa göz bebeklerimiz küçülür.

Information

Description
3th grade
Created by
Merve Gencer
Views
170
Rating

Feedback

What is it about?

What do you think of the new look?

How do you like it?