La Unió Europea

Description

Flashcards on La Unió Europea, created by carlaruiz25 on 12/12/2014.
carlaruiz25
Flashcards by carlaruiz25, updated more than 1 year ago
carlaruiz25
Created by carlaruiz25 over 9 years ago
19
0

Resource summary

Question Answer
Tractat de Roma Signat el 1957 per Alemanya, França, Itàlia, Bèlgica, els Països Baixos i Luxemburg. La seva unitat política i ecònomica dependrien d'un mercat interior únic. Per aconsegui-ho, la CEE va establir un seguit de polítiques concretes sobre la lliure circulació de bèns, serveis, persones i capitals ( propostes del mercat comú europeu) , i va fomentar la llibertat de competència i el denvolupament d'unes lleis comunes.
Economies d'escala Disposam d'un mercat únic de milions de persones que permenten l'existència d'economies d'escala en la fabricació, la investigació i la innovació. S'aconseguiria que els costs unitaris de producció baixassin en augmentar la quantitat total produïda.
Tractat de Schengen Va ser un dels passos més importants per a la construcció de la Unió Europea, signat l'any 1985 a la ciutat de Luxemburg.
Tractat de la Unió Europea Signat el 1992 a Maastricht, és l'espai de lliure circulació, sense fronteres internes entre els estats memebres de la UE. 1. Va establir nous drets per als ciutadans. 2. Va fixar polítiques de solidaritat interna 3. Plantejà objectius per a la política exterior i la defensa comuna.
Unió Economica i Monetària (UEM) A partir de l'u de gener del 1999, l'euro es convertia en la moneda comuna per a onze dels quinze estats membres, no va començar a circular fins als 2002.
1951 França, Alemanya, Bèlgica, els Països Baixos, Itàlia i Luxemburg signen a París la (CECA)
1957 Creació de la (CEE) amb la signatura del Tractat de Roma per França, Bèlgica, Luxemburg, els Països Baixos, Alemanya i Itàlia
Valors Fonamentals Els països que componen la UE es regeixen pers uns mateixos valors fonamentals: la pau, la democràcia, l'Estat de dret i el respecte dels drets humans.
L' Unió Europea Ha creat un mercat comú sense fronteres interiors i una moneda única, l'euro. És una gran potència ecònomica i el líder mundial en ajuda al desemvolupament.
Objectius de la Unió Europea 1. L'impuls del progrés ecònomic i social 2. L' afirmació de la identitat europea en l'àmbit internacional. 3. La implantació d'una ciutadania europea. 4. El desemvolupament d'un espai de llibertat, seguretat i justícia. 5. El manteniment i el desenvolupament del sentit comunitari.
La Unió Europea i l'heterogeneïtat La Unió Europea es un conjunt heterogeni d'estats. L'heterogeneïtat es manifesta tant en els nivells de desenvolupament com en la diversitat cultural.
Show full summary Hide full summary

Similar

Elements, Compounds and Mixtures
silviaod119
Spanish Questions
Niat Habtemariam
General Knowledge Quiz
PatrickNoonan
General Knowledge Quiz
Andrea Leyden
Year 11 Psychology - Intro to Psychology and Research Methods
stephanie-vee
Evolution
rebeccachelsea
Biology (B2)
Sian Griffiths
Using GoConqr to learn Spanish
Sarah Egan
New GCSE history content
Sarah Egan
Core 1.10 Polymers (Plastics)
T Andrews
Účto Fífa 1/6
Bára Drahošová