Repàs TEMA 3 de Cultura Valenciana

Description

Flashcards on Repàs TEMA 3 de Cultura Valenciana, created by mariwei6 on 12/03/2015.
mariwei6
Flashcards by mariwei6, updated more than 1 year ago
mariwei6
Created by mariwei6 about 9 years ago
190
0

Resource summary

Question Answer
1- PRESENTACIÓ. Quina era la importància de les terres que ara són la Comunitat Valenciana? La seua localització al costat del Mediterrani i el caràcter litoral va afavorir rebre influències d'altres pobles i facilità els intercanvis econòmics, culturals i socials
1- PRESENTACIÓ. - En què va afectar aquestes influències? Van conformar les mostres costums i tradicions i el nostre esperit valencià.
2- CAÇADORS I RECOLECTORS - Quina era la forma de vida dels homes de la prehistora? . L'aprofitament dels recursos materials mijançant la caça, la pesca i la recol•lecció existents en l'entorn.
2- CAÇADORS I RECOLECTORS - Quina distància recorrien aquestos grups de persones?. Eren desplaçaments diaris, però també explotaven un àrea més àmplia mitjançant desplaçaments estacionals.
3- ELS AGRICULTORS I ELS RAMADERS - On s'instal•laven les comunitats camperoles? Prop de les terres de cultiu i dels cursos d'aigua.
3- ELS AGRICULTORS I ELS RAMADERS - Que cultius eren els principals? Blat i ordi
3- ELS AGRICULTORS I ELS RAMADERS - Quines espècies es donaven a la ramaderia? Cabres, ovelles, bous domesticats, cèrvols, conills, senglars, cavalls i algunes aus.
4- PINTURES RUPESTRES. - A la prehistòria valenciana són molt importants les seues pintures rupestres, tant en quantitat como en qualitat. De quina època són?. De final del Paleolític i principi del Neolític.
4- PINTURES RUPESTRES. - Que representaven aquestes pintures?. Escenes de la vida quotidiana, figures masculines o femenines dansant, lluitant, recol•lectant mel o caçant cérvols o cabres salvatges.
4- PINTURES RUPESTRES. - Diferències a la representació de les figures masculines i femenines. Els homes apareixen nus o portant una espècie de pantalons o tapalls. Les dones tenen el tronc esvelt, malucs amples, pits xicotets, pits xicotets o a voltes, grans i caiguts. Els dos porten els caps adornats amb pentinats, i són freqüents els braçalets i les turmelleres.
5- ELS IBERS. - A quines activitats es dedicaven els Ibers? A l'agricultura i la ramaderia
5- ELS IBERS. - Digues una de les principals característiques d'aquest poble. Tenien un alfabet propi, encara que, com no coneixem la seua llengua no podem desxifrar els textos que de ells conservem.
6- LA ROMANITZACIÓ. - Quan es va iniciar el procés de romanització dels territoris de l'actual Comunitat Valenciana?. Quan Annibal va destruir Sagunt i Roma i va declarar la guerra als cartaginesos.
6- LA ROMANITZACIÓ. - Quins avanços tècnics van introduir els romans?. En agricultura i cultius de secà com els cereals com els cereals, l'olivera, l'espart o el lli. També va destacar la producció d'oli, l'activitat pesquera i la ceràmica.
7- LA VIA AUGUSTA. - Qui era el camí que travessava la Comunitat Valenciana de nord a sud? El camí d'Anníbal.
7- LA VIA AUGUSTA. - Quina es la importància d'aquesta via?. Va ser vital per a la romanització del territori, la romanització cultural, l'impuls del comerç i la construcció de nous nuclis de població.
7- LA VIA AUGUSTA. - Com estava senyalitzada?. Amb mil•liars, columnes que marcaven cada milla del recorregut. Apareixia el nom de l'emperador que l'havia manat construir.
8- EL PERIODE VISIGOT - Quan es va donar el període visigot?. Al segle V, després de la caiguda de l'Imperi romà en l'occident d'Europa.
9- XARQ AL-ÀNDALUS - Durant quins segles va perdurar el domini musulmà?. Es va iniciar al segle VIII i va perdurar fins al segle XIII.
9- XARQ AL-ÀNDALUS - Com es denominaven les terres valencianes baix el domini musulmà?. Xarq Al-Àndalus, situades a l'orient de Al-Àndalus, sent un territori de frontera.
10- ALQUERIES I CASTELLS - Com s'anomenaven els castells islàmics?. Husum, que eren castells molt grans però que no eren residències, sinò refugis temporals amb una funció defensiva.
10- ALQUERIES I CASTELLS De quin tipus eren els poblaments rurals?. - Les alqueries o comunitats rurals, i les alqueries amb torre.
Show full summary Hide full summary

Similar

Transforming Graphs
james_hobson
Plastics
fampulli
History - Germany 1918 - 1945
Grace Evans
Physical Geography
clongworth25
Bay of Pigs Invasion : April 1961
Alina A
Physics P1
themomentisover
PSBD TEST # 3_1_1
yog thapa
Economic Growth
Maya Khangura
GCSE - AQA: C1.1 The Fundamental Ideas in Chemistry
Olly Okeniyi
Study timetables importance
elena navarro
Diseño de Software
Verny Fernandez