MATEMÀTIQUES GRUP 5

Description

Flashcards on MATEMÀTIQUES GRUP 5, created by Albert Torronter on 28/10/2015.
Albert Torronter
Flashcards by Albert Torronter, updated more than 1 year ago More Less
lauragarciag.03
Created by lauragarciag.03 over 8 years ago
Albert Torronter
Copied by Albert Torronter over 8 years ago
7
0

Resource summary

Question Answer
QUE SON LES POTENCIES ? Una potència és una escriptura matemàtica que permet expressar de manera abreujada una multiplicació de factors iguals 5 x 5 x 5 x 5= 5 (elevat a 4)
QUE SON ELS MULTIPLES ? Els múltipes d'un nombre són els resultats de multiplicar-lo per altres nombre.Com que 5 x 4 = 2, diem que 20 és multiple de 5
PROBLEMES DE MÀXIM COMÚ DIVISOR Volem enrajolar un terra rectangular de 225 cm per 175 cm am les rajoles quadrades més grans possible sense tallar-les. Quina mida fara ? El costat de la rajola ha de cabre un nombre exacte de vegades tant en la llargadacom en l'amplada del terra. per tant, ha de seu un divisor comú de 225 i 175. Com ens demanen que sigui el més gran possible, hem de triar el divisor comú més gran, és a dir, el màxim comú divisor. Calculem el màxim comú divisor de 225 i 175: 225= 5 (elevat a 2) x 3 (elevat a 2) 175= 5 (al cuadrat) x 7 m.c.d(225 i 175)=5 (elevat a 2)= 25 Les rajoles han de fer 25 cm de costat.
QUE SON ELS DIVISORS ? Un divisor comú de dos nombres és un nombre que és alhora divisor de cadascun d'ells D (24)--- 1 ,2 , 3, 4 , 6,8,12,24
Quina es la diferencia entre números primers i compostos? Els nombres primers son els que es divideixen per 1 i per ell mateix i els compostos son números amb mes d'un divisòr.
Que son els divisors comuns? Els divisors comuns son aquells que es poden multiplicar per un altre nombre i poden donar dos nombres.
Que son els múltiples comuns? Els múltiples comuns son números que surten a les tables de multiplicar i que si es divideixen donen el múltiple.
Que son les arrels quadrades? La arrel Quadrada es una operacio inversa al quadrat osigui que Es fa amb un numero al quadrat.
Quinta diferencia hi ha entre arrels exactes I no exactes? La diferencia entre les arrels quadrades exactes I no exactes es que les exactes Aachen amb residu 0 i les altres no.
Quinta diferencia hi ha entre les operations del maxim come divisor I del minim comu multiple? La diferencia es que el minim comu multiple s'agafen els communs amb major exponent I els no comunts I el maxim comu divisor es agafar els comuns amb mentor exponent.
Show full summary Hide full summary

Similar

Mind Map 1
matt_daniells
Biology- Genes, Chromosomes and DNA
Laura Perry
Geography - Population
Grace Evans
Chemistry Keywords
John Appleseed
History - Treaty of Versailles
suhhyun98
English Basic Grammar
tvazacconcia
B1.1.1 Diet and Exercise Flash Cards
Tom.Snow
GCSE REVISION TIMETABLE
nimraa422
DEV I Part II
d owen
Weimar Republic - Problems facing it from 1918 - 1923
Kiya Bhayani
Organic Nomenclature
Megan Chansavang