Èpoques Històriques

Description

És un esquema on hi han escrits els succesos i personatges més importants de les èpoques històriques en catlà, està de color taronja perquè diuen que va millor per l'aprenentatge.
Gemma Baró
Mind Map by Gemma Baró, updated more than 1 year ago
Gemma Baró
Created by Gemma Baró about 9 years ago
82
0

Resource summary

Èpoques Històriques
 1. Història
  1. E.Mitjana
   1. Del 476 d.C. al 1492 d.C.
    1. Guerres, Invasions i enfermetats: Invasió de la P.Ibèrica pels Musulmans, Guerres Croades, la Pesta Negra, Batalla de Moret, Caiguda de l'Imperi Romà, la Guerra dels 100 anys, Jaume I va conquerir Valencia. Relacions amb Medievals(Mercats medievals, llegenda de St.Grial, Robin Hood (Rei Cor de Lleó), armadures, castells, tornejos,...) . La corona Catalanoaragonesa i Guifrè el Pelos. L'art Romànic i Gòtic. Carlemany i Joana d'Arc. Mahoma, els Vikings i Marco polo (Va portar la pasta, la pokvora i el paper.)
   2. E.Contemporania
    1. Del 1789 d.C al present
     1. Grans esdeveniments: Revolució Industrial, 1a Gurra Mundial, Guerra Civila Espanyola, Revolució Francèsa, 2a Guerra Mundial, 11-S, Guerres Napoleòniques, comunisme, anarquisme i economisme, Grip Espanyola i 1r viatge a la lluna. Personatges: Albert Einstein, Lincoln, Churchill, Franco, Hitler, Marie Curie, Barack Obama, Suarez, Felip VI, Mussolini, Margaret Tacher, Castro Napoleon, Nelson Mandela, Gnadhi, Stephan Hawkings, Goya, Anna Frank, Markin Luterkin, Tomas Edison,... Invencios i Personatges de la cultura: Aigua corrent, explosius, cinema , vehicles, electrodomestics, enfermetats greus(sida, èbola), l'euro, la pesseta, Charles Dickens, Beacker, Montserrat Cablaller, Unamuno, Julio Berne, Dalí, Picaso, Van Gogh, ...
    2. E. Antiga
     1. Del 3.300 a.C fins 476 d.C
      1. Apareix la moneda amb els Grecs. Neixement de l'escriptura, fi de l'Imperi Romà. A pareix la monarquia i les seves classes socials, els impostos, el comerç i els Grans Jocs Olimpics. Resalta l'esclavitut, la religió i la creença de Crist i noves ciutats. També resalta amb importancia, Egipte amb na Cleopatra, els sarcòfegs, Tutankamon, Nefertiti, Akemanton,... La famosa Lloba Luperca i en Aristotil i els grans Imperis i construccions. Va haver-hi les Grans Guerres Púniques.
     2. E. Mitjana
      1. Del 1492 d.C fins el 1789 d.C
       1. Descobriment d'Amèrica. Guerra de Succeció, Monarquia Absolutista, el Reneixament, la Reforma Protestant i l'invenció de la imprenta i invenció de la bombeta. Poolítics i Realesa: Joana la Boja, Felip IV, Carles d'Austria, Rei Sòl, Gran Capitan, George Washington, Reis Catòlics, Sir. Francis Drake. Cultura: Art Barroc, Cervantes, Shakespear, Rafael, Velazquesz, Miguel Angel, Leonardo da Vinci, Mozart, Bach, Copèrnic, Galileu i Newton.
     3. Prehistòria
      1. Fa 2 millons i mig d'anys. Aparició de l'Homo Habilis a Àfrica. Acava l'any 3.300 a.C. per l'invenció de lescriptura a Mesopotàmia.
       1. Paleolític (Pedra Antiga)
        1. Fa 2,5 milions a.C fins 10.000 a.C
         1. 2milions i mig-10.000 a.C. Estris i eines d'os i síl·lex. Art rupestre, escultures femenines (Venus- fertilitat), pintures , música i religió. Caçera, pesca RECOL·LECCIÓ. Creació del foc. Expanció per tot el planeta. Creences d'ultratomba(tombes, enterraments). Llenguatge- parla
          1. Apareixen: HOMO HABILIS, Homo Erectus, Homo Antecesor, Homo sapiens Neanderthalensi i Homo Sapiens Sapiens. Són NOMADES
         2. Neolític (Pedra Nova)
          1. Dels 10.000 a.C al 3.300 a.C
           1. 10.000-3.300 a.C. AGRICULTURA I RAMADERIA. Representacions funeraries (Tombes-Dòlmens, menhirs, cromlecs). Eines de pedra polida i fusta. Aparició de la construcció, fusteria, teixits de llana, llí i cotó i domesticació. Canvi climàtic i augment de població. Final del Neolític: Cultura Magalítica, Edat dels metalls- la metal·lúrgia (coure, plata, estany. Coure+estany=bronze). Variscita- mineral verdos.
            1. HOMO SAPIENS es tornen sedentaris
         Show full summary Hide full summary

         Similar

         Fitxes per estudiar el Bloc 3 de Socials: Ahir
         Andreu Mercadal Cifre
         2n UD3. La ciutat medieval: la recuperació de lavida urbana
         Àlex Lluch
         Les primeres civilitzacions: Mesopotàmia i Egipte (Àlex Lluch)
         Àlex Lluch
         Les revolucions liberals
         Josep Mª Estany Ferrer
         CONSEQÜÈNCIES DE LES CONQUESTES
         Laura Quiñonero
         El segle XIX a Espanya.
         ALEJANDRO CISCAR PASTOR
         Les primeres civilitzacions: Mesopotàmia i Egipte (Àlex Lluch) amb PREGUNTES
         Àlex Lluch
         L'ÈPOCA DE L'IMPERI
         Laura Quiñonero
         les transformacions economiques i socials
         nicolsoto
         LES TRANSFORMACIONS ECONÒMIQUES I SOCIALS
         guillermo guillermocampos4
         LA REFORMA AGRÀRIA
         Vicenta Mora