Activitat 41: El feudalisme:

Description

Mind Map on Activitat 41: El feudalisme:, created by Alicia Sobanski Sanchis on 05/03/2015.
Alicia Sobanski Sanchis
Mind Map by Alicia Sobanski Sanchis, updated more than 1 year ago
Alicia Sobanski Sanchis
Created by Alicia Sobanski Sanchis about 9 years ago
199
0

Resource summary

Activitat 41: El feudalisme:
  1. Orígens del feudalisme :
    1. El feudalisme és el sistema social, econòmic i polític, es va desenvolupar a Europa ( entre els segles IX i XII). Aquest consepte s'aplica a la relació de vassallatge ( es instituïen obligacions mútues entre un senyor i un vassall ). El feudalisme va constituir l'eix de l'organització política i social d'Europa occidental durant tota l'Edat Mitjana, i en algunes zones es va perllongar, almenys en els seus àmbits econòmic i social (durant l'edat moderna ).
      1. IMATGE
      2. El feudalisme europeu va tindre com a conseqüències les grans invasions germàniques sobre el món romà, aquestes van conduir a la fusió de dues societats (la societat romana i la societat bàrbara).
        1. Durant l'imperi de Carlemany (742-814) es va constituir el primer intent de crear un nou ordre. A la mort de Carlemany, van seguir altres commocions, produïdes en gran part per les noves invasions; les dels víkings, els eslaus, els hongaresos, etc.., aquestes invasions va designar el debilitament de l'imperi Carolingi (ja que els seus successors no van ser capaços d'administrar ).
          1. Organització de l'imperi carolingi. Feudalisme inicial o feudalisme carolingi.
          2. La quasi desaparició de l'Imperi Carolingi va amenaçar en acabar amb Europa, en una situació d'anarquia, en la qual és van transformar generals de tipus econòmiques, socials i polítiques
            1. Al caure les ciutats és va disminuir el comerç internacional, reduir l'ús de la moneda i la terra és va quedar com la principal riquesa, tambe es va produir la pèrdua d'autoritat dels poders centrals amb el desplaçament de l'organització burocràtica.
              1. IMATGE
            2. Els reis van deixar en mans dels comtes i marquesos la defensa dels seus territoris. La població espantada va veure que aquests nobles eren la seua única protecció, lentament es va formar una nova ordre, el feudalisme.
              1. el feudalisme.
            3. Normands, víkings i hongaresos: En Europa, al segle IX, va ser víctima de noves invasions, ( des del nord van arribar els normands i els víkings, que després assolar els ports remuntar cap a l'interior del continent ).
              1. Les primeres incursions normandes van tenir lloc durant el regnat de Carlemany, a part de les invasions més importants es van produir en la segona meitat del segle IX.
                1. Els víkings (dividits en suecs, danesos i noruecs): procedents d'Escandinàvia, van aparèixer cap a l'any 800, en diferents punts d'Europa. Aquests atacs és van sumar els hongaresos ( poble de l'Àsia Central ), que és van abatre sobre Europa seguint la ruta dels huns fins al riu Danubi, aquests van marxar fins a França.
                  1. Els reis carolingis van ser incapaços de defensar els seus súbdits. Els nobles van construir castells i fortaleses; les ciutats van tornar a ser emmurallades i els camins és van tornar perillosos per al habitants, tots anhelaven la protecció i aquesta només podia ser lliurada per els nobles.
                    1. IMATGE
              Show full summary Hide full summary

              Similar

              To Kill A Mockingbird Complete Notes
              jessica.moscrip
              GRE Test - Overview
              SAT Prep Group
              Characteristics and Climate of a hot desert
              Adam Collinge
              GCSE Computing - 4 - Representation of data in computer systems
              lilymate
              CITAÇÕES DE GRANDES FILÓSOFOS
              miminoma
              A Level Chemistry Unit 1 - Organic Chemistry
              charlottehyde
              GCSE AQA Chemistry Atomic Structure and Bonding
              mustafizk
              Business Studies GCSE
              phil.ianson666
              OCR AS CHEMISTRY A DEFINITIONS
              awesome.lois
              Input, output and storage devices
              Mr A Esch
              Variation and evolution Quiz
              James Edwards22201