Prezentare plan locuinta

Description

Slide Set on Prezentare plan locuinta, created by Elena-Ema Popescu on 27/05/2020.
Elena-Ema Popescu
Slide Set by Elena-Ema Popescu, updated more than 1 year ago
Elena-Ema Popescu
Created by Elena-Ema Popescu almost 4 years ago
0
0

Resource summary

Slide 1

      Definitie            Planul este desenul care reprezintă grafic o construcție, o așezare, un teren etc. și este executat la o anumită scară.            El se obține prin secționarea (tăierea) clădirii cu un plan orizontal imaginar, la o înălțime de 1,10 … 1,20 m. Locuința este construcția formată dintr-una sau mai multe camere de locuit, cu dependințele, dotările și utilitățile necesare, care satisfac cerințele de locuit ale unei persoane sau familii.  
    Planul locuintei

Slide 2

    Planul locuinței prezintă grafic, micșorate și orientate după punctele cardinale, obiectele existente în interior, reprezentate prin semne convenționale. Planul locuinței se poate desena pe o coală de hârtie format A4 (210 × 297 mm), la scara 1:100 (adică 1 cm pe desen reprezintă 1 m în realitate), dar și la o altă scară aleasă (de exemplu, 1:50).

Slide 3

    Semnele convenționale sunt des folosite la realizarea planurilor de locuințe.Pentru reprezentarea instalațiilor de utilități existente în locuință se folosesc semne, linii și culori convenționale.
    Semne convenționale

Slide 4

    Tipuri de locuințe
    Locuința poate fi de două feluri  Individuale       Fixe : colibe,igluu,locuință actuala (gospodărie individuală cu anexe gospodărești) Mobile: corturi,iurte Colective-blocuri-apartamente Cu o singură cameră Cu două camere Cu trei camere Cu patru camere Cu cinci camere

Slide 7

    Etapele realizării unui plan de locuință
    Etapele realizării unui plan de locuință sunt Stabilirea orientării față de punctele cardinale și notarea lor pe plan Alegerea scării de reprezentare Trasarea perețiolor Reprezentarea ferestrelor,geamurilor Reprezentarea pieselor de mobilier și a altor  obiecte specifice fiecărei încăperi.
Show full summary Hide full summary

Similar

Biological Molecules Definitions
siobhan.quirk
A-level Sociology Quiz
Chuck Amobi
Biology- Genes, Chromosomes and DNA
Laura Perry
AQA Biology 12.1 cellular organisation
Charlotte Hewson
Biology B2.3
Jade Allatt
GCSE History – The early years and the Weimar Republic 1918-1923
Ben C
How did the Cold War develop?
E A
GCSE REVISION TIMETABLE
nimraa422
Improve your Learning using GoConqr
Micheal Heffernan
Prueba de Integrales
José William Montes Ocampo
Romeo & Juliet Quotes
Lucy Hodgson