handbol

Description

Handbol
Marc Begué
Slide Set by Marc Begué, updated more than 1 year ago
Marc Begué
Created by Marc Begué over 8 years ago
127
1

Resource summary

Slide 1

    Al 1915, el alemán Max Meiser va crear les normes de “Tüball”;  que es considerat el vertader precursor de l'Handbol Al 1918. Els germans  Karl Schelenz y Karl Dieser van perfeccionar el Türball i van establir el primer reglament d'un nou esport: l'handbol. L'handbol primitiu jugàven 11 jugadors per equip en un camp de futbol, més endavant es va reduir el nombre de jugadors a 7 i es decidí jugar en recintes tancats per evitar les inclemències del temps i el fred. L'handbol va ser olímpic per primera vegada al 1936 a Berlin però després va desaparèixer fins les Olimpiades de Munich 1972.  
    1. HANDBOL. LA HISTÒRIA
    Caption: : Fotografia d'un dels,primers partits disputats

Slide 2

    2. HANDBOL. EL terreny de joc
    Es rectangular de 40 m de llarg y 20 m de ample. Te una línia central que divideix el camp en 2 meitats.La línia contínua situada a 6 metres de la porteria delimita l'àrea de porteria. (zona probida pels jugadors atacants i defensors)També podem observar una línia discontínua a 9 m de la porteria anomenada àrea de cop franc. Presenta una línia a 7 metres de distància de la porteria que es el punt de penal. A 4 metres una petita marca que determina fins on pot sortir el porter per intentar aturar el penalLes porteries tenen 2 metres d'alt per 3 metres d'ample.
    Caption: : PISTA D'HANDBOL

Slide 3

    3. COM ES JUGA
    L'objectiu és introduir la pilota dins la porteria contraria, s'enfronten 2 equips de 7 jugadors/es i només es poden utilitzar les mans.El partit s'inicia des de'l mig del camp i te una durada de 60 minuts (2 parts de 30 min) amb 10 minuts de descans. En competicions internacionals i eliminatòries, en cas d'empat, es juga una pròrroga de 10 minuts (2 parts de 5 minuts).Es poden fer els canvis que es vulguin durant el transcurs del partitEl joc es controlat per dos àrbitres

Slide 10

Show full summary Hide full summary

Similar

Matemàtiques, fraccions pag. 64-69
Marc Begué
Bàsquet
Albert Torronter
Test Infantil 1
edfm13
Sistema Solar
Marc Begué
1_Test Infantil 1
edfm13
B1 Biology
Emily Needham
Additional Chemistry - Topic 1: Atomic Structure and the Periodic Table
Hollieee01
Fractions
Kayleigh Elkins
Key Biology Definitions/Terms
jane zulu
Longevidad y Envejecimiento Fisiológico
Isaac Alexander
Themes in Othello
Rebecca Hunter