MATEMATİK KÖYÜ

Description

MATEMATİK KÖYÜ
yunusbayarslan.y
Slide Set by yunusbayarslan.y, updated more than 1 year ago
yunusbayarslan.y
Created by yunusbayarslan.y over 8 years ago
150
0

Resource summary

Slide 2

    TANITIM:Şirince köyünün (İzmir - Selçuk) 1 km uzağında. Dağ başında ve mutlak ıssızlık içinde , yemyeşil bir ortam. Herkesin her seviyede matematik yaptığı, öğrendiği , öğrettiği ve düşündüğü bir yer. Şatafattan ve gösterişten  uzak , sade ve içten. Evler taş, saman ve çamurdan. Ağustos böcekleri dışında , yoğunlaşmayı ve düşünmeyi engelleyen , rahatsız edici her ögeden uzak. Televizyon ve müzik yayını yok. Küçük gruplar için dinlenme, toplantı ve çalışma ortamı.

Slide 3

     AMACI: Matematiği öğrencilere tanıtmak. Akademisyenler ülkenin ve dünyanın her yerinden gönüllü gelen akademisyenlerdir. Matematik köyü kâr amacı gütmez.  Yegâne amacı matematiği gençlere öğretmektir. müfredata , üniversite giriş sınavlarına ya da herhangi bir eğitim ya da sınav sistemine bağlı değildir. Profesyonel matematikçilerin anladığı anlamda matematiği gençlere öğretir. Gençleri matematiksel araştırmalara heveslendirmeyi amaçlar.

Slide 4

     ETKİNLİKLER Yazları matematik öğrencilerine yönelik dersler devam eder. Lise öğrencilerine yönelik her biri ikişer haftalık 6 ya da 7 program gerçekleştirilir. Ocak ve şubat aylarına rastlayan ara tatilde de lise ve üniversite programları düzenlenir. Tüm milli ve dini bayramlarda kısa da olsa mutlaka bir program düzenlenir. Matematik Köyü tatiller dışında da ziyaretçilere açıktır.

Slide 6

      Lise öğrencileri , her biri ikişer saat olan dört derse katılarak , günde en az 8 saatlerini sınıfta geçirmek zorundadır. Ayrıca lise öğrencileri için haftada en az 4 saatlerini sınıfta geçirmek zorundadır.Tatil günlerinde isteyen öğrencilerle bir geziye gidilir. Yemekten sonra ya da ender olarak öğlen program dışı konuşmaların , gösterilerin , tartışmaların , müzik dinletilerinin ve konserlerin de olduğu olur. Dersler ve günlük işler dışındaki zamanlarını öğrenciler istedikleri gibi geçirebilirler.Üniversitelilerin büyük çoğunluğu ve liselilerin üçte biri kadarı bu boş zamanlarında  da toplu olarak ya da tek başlarına matematik çalışırlar.
    YAZ OKULUNDA YAŞAM
    YAZ OKULUNDA YAŞAM

Slide 8

Slide 9

    MERSENNE SAYILARI Asal bir n sayısı için ( 2^n )-1 biçiminde yazılan sayılara Mersenne sayıları denir.Örneğin:    ( 2^2 )-1=3  ( 2^3 )-1=7      (2^5 )-1=31  ( 2^7 )-1=127  (2^11 )-1=2047
Show full summary Hide full summary

Similar

6. SINIF MATEMATİK ÜSLÜ SAYILAR ÇALIŞMA KAĞIDI İNTERAKTİF
hsyn hoca
7. SINIF MATEMATİK TAM SAYILARLA ÇARPMA İŞLEMİ ÇALIŞMA KAĞIDI İNTERAKTİF
hsyn hoca
TAM SAYILARLA TOPLAMA VE ÇIKARMA İŞLEMİ ÇALIŞMA KAĞIDI İNTERAKTİF
hsyn hoca
6. SINIF ÜSLÜ SAYILAR TEST - 1 İNTERAKTİF
hsyn hoca
6. SINIF MATEMATİK ÜSLÜ SAYILARIN DEĞERLERİ FLASH KART
hsyn hoca
6. SINIF MATEMATİK ÜSLÜ SAYILARIN DEĞERİ SINAV
hsyn hoca
Matematisk Analyse 1 - Aarhus Universitet
Emil Aagaard
Kesirli Sayılar
alper aktas
Kümeler
hayaluzere
RASYONEL SAYILAR
yunusbayarslan