GoConqr has a new look! Let us know what you think.

Module 11 of 13 · Text

OCR GCSE MATHS JUNE 2017: PAPER 2 FOUNDATION

Favour Osibodu

Notes:

Question 1 )

a) you know how to answer this question

b) you know this question

c) 18 / 60 = 0.3

0.3 x 100 = 30

answer: 30

Question 2 )

a) I.  7  1/4

ii.  63 / 7 = 9 

9 x 4 = 36

answer: 36

b) 4/5 = 0.8

7/9 = 0.77

answer: 4/5 is bigger because if you convert it into a decimal, the number is bigger.

c) 1/5 = 8/40   1/4 = 10/40

answer: 9/40

Question 3 )

a) 12.4 x 10 = 124 not 12.4

b) 6.45 x 4 / 3 = 8.6

answer: £8.60

Question 4 )

a)  I. 3.2

ii. 115

b)

Question 5 )

a) you know how to solve this

b) you know how to solve this

Question  6 )

a)  corresponding

b)

Question 7 )

1p coin -  3/10 = 6 / 20

6 x 1 = 6

2p coin - 2/5 = 8 /20

2 x 8 = 16

16 + 6 = 22

57 - 22 = 35

35 / 5 = 7

7 - 2 = 5

5/20 ( 5p coins )

1/20 ( 10p coins)

answer:  1p ( 6) , 2p (8), 5p (5), 10p ( 1)

Question 8 )

a) I.  11

ii.  1/16

b) 

(3) to the power of 2

answer: 9

c) 5

Question 9 )

a)

7 x 5 = 35 hours

420 / 35 = 12

answer : 12

b)

I. 20% is reasonable because she is only missing out one day.

ii.  420 x 0.8 = 336

answer = £336

Question 10 )

a)   I.  4 - n

ii. 2n

b)  4 x 4 / 3 

answer: 16 /6

Question 11 )

a) 18,29

b) 7

c)  y-x,  x+y,  2y + x

Question 12 )

a) to make it easier to work out the area

b) 6400 x 3 = 19,200

answer: 19,200

Question 13 )

a) just look at the answers

b) 9 x 6 = 54

answer: 54

Question 14 )

30/330 = 1/11

answer : 1/11

Question 15 )

160 / 2.5 = 64

answer: 64

Question 16 )

8 + 3 = 11

(6400 + 16200) / 11 

answer: yes

Question 17 )

a) x = y+3/7

b) I. you know how to solve this

ii. ( x+6)( x + 2)

Question 18 )

75 x 4 = 300

 300 - (76 x 2 ) = 148

answer: 69.76,76,79

Question 19 )

a) 11/3: 5/2

answer:  22:15

b) 90 + 132 + 36 = 258

answer: 258

Question 20 )

Question 21 )

a)

b) all the sides are the same length
 

my answers:

Instructions

You must submit an attempt for this quiz to progress. You can submit it after the last question.

Go to the chosen module

Feedback

What is it about?

What do you think of the new look?

How do you like it?