GoConqr has a new look! Let us know what you think.

Module 3 of 13 · Text

OCR GCSE MATHS JUNE 2019:PAPER 3 FOUNDATION

Favour Osibodu

Notes:

Question 1)

a) obtuse

b) 45

Question 2)

a) 3 : 7

b) 50 / 20 = 2.5

answer: 2.5

Question 3)

5 x ( 3 -1) = 10

(3 + 6 - 2) / 2= 3.5

Question 4)

40 x 0.2 = 8

answer: 8

Question 5)

a)  10

b) 1

Question 6)

a) 30, 60, 90, 120, 150

b) 30

Question 7)

a)  (2.3)

b) watch a yt video

Question 8)

3(4) - 5 = 7

answer = 7

Question 9)

a) you know how to answer this question

b) 64 dots because 8 x 8 = 64

c) 14

Question 10)

a)  Gaming

b) if you simplify 150/ 360 

c)

150 + 90 + 30 = 270 

360 - 270 = 90

360 degrees = 300 minutes

( divide by 4)


90 degrees = 75 minutes

75 minutes = 1 hour and 15 min

answer = 1 hour and 15 minutes

Question 11)

a) 12

b)

                                  vanilla       /      lemon       /    chocholate

wafer = 24                  4                        10                      10

no wafer = 41           12                        15                    14

c)  V = 4 + 12 + 9 + 1 = 26

L = 10 + 15 + 10 = 35

C = 10 + 14 + 11 + 4 = 39

answer : chocolate is the most popular

Question12)

35 - 5 = 30

4x = 30

30 / 4 = 7.5 

x = 7.5

answer: 7.5

Question 13)

(240 / 40) x 1.3 x 4.5  = 35.1

answer: 35.1

Question14)

14 000 - 10 000 / 1700 = 2.35

answer : 3

Question 15)

a)  200 / 50 = 4

7 x 4 = 28

answer : 28g

b)  (9/ 8) x 10 = 11.25

answer : 11 .25

Question 16)

Question 17)

a) 

6 . 48 x 10 to the power minus 5 as an ordinary number = 0.0000648

b) 

Question 18)

 

Question 19)

a)

Question 20)

Question 21)

 23/ 50 x 300 = 138

(300 - 138) / 3 x 2 = 108

answer: 108

Question 22 )

Question 23 )

Question 24 )

Question 25 )

no because 6/10 = 0/6 and 11/ 15 = 0.7

Question 26 )

a) 4.045 and 4.055

b) 4

Question 27 )

( x + 5) ( x -2) 

answer: x = -5 and x = 2

Question28 )

a)  I. h to the power of 0

ii. f to the power of 6

my answers:

Instructions

You must submit an attempt for this quiz to progress. You can submit it after the last question.

Go to the chosen module

Feedback

What is it about?

What do you think of the new look?

How do you like it?