GoConqr has a new look! Let us know what you think.

Module 4 of 13 · Text

OCR GCSE MATHS NOVEMBER 2018: PAPER 1 FOUNDATION

Favour Osibodu

Question 1 )

a) you know how to answer this question

b) i. Germany

ii. 25

iii. 6

Question 2 )

a) cylinder

b) put a 90-degree angle on the right

Question 3 )

320 x 1.14 = 364.80

answer: 364.80

Question 4 )

a) I. 20

ii. 5

iii. 11

iv. 27

b) 7

Question 5 )

a)  1 : 19

b) 8 x 1.5 = 12

answer: 12

Question 6 )

a)  x = 10 

b) x = 4

Question 7 )

a)  81.5

b) 0.00569

Question 8 )

y = x / 3 + 9

Question 9 )

140 / 7 = 20

4 x 20 = 80.   3 x 20 = 60

80 / 5 = 16    60 / 4 = 15

answer: 15

Question 10 )

Question 11 )

a)  (2,4)

b) you can answer this question

Question 12 )

 8 + ( 3 x 5 ) = 23

answer: 23

Question 13 )

circumference of a circle =  pi x diameter

pi x 10 = 31.41

answer: 31.42

Question 14 )

a) i.   x = 7

ii.  x = 12

b) 9x ( 2x + 1 )

Question 15 ) 

a)  

Question 16)

5x + 3 +  7x + 4  + 9x - 10 + 2x + 3 +  5x + 8 = 28x + 8

(28x + 8) / 4 = 7x + 2

answer : 7x + 2

Question 17 )

2pm - 8:30pm = 6.5 hours

12 x 6.5 = 78

78 x 2 = 156 ( thursday and friday)

12 x 1.5 = 18

18 x 5 = 90 ( Saturday)

156 + 90 = 246

answer: £246

Question 18 )

20, 40, 80 , 100 , 120 , 140

35 , 70 , 105 , 140

LCM = 140 minutes

140 minutes = 2 hours and 20 minutes

8:30 + 2 hours and 20 minutes = 10:50 

answer : 10:50

Question 19 )

Question 20 )

square root  30 to the power of  2  minus   8.4 to the power of 2

answer : x = 28.8

Question 21 )

60 x 2.25 = 135

135 - 125 = 10

10 / 125 = 0.08

0.08 x 100 = 8

answer: 8 

Question 22 )

Question 23 )

 6400 x 1.025 to the power of 8 = 7,797.78

6400 + 6400 x 0.027 x 8 = 7782.4

7,797.78 - 7,782.4 = 15 .38

answer: 15.38

 

 

Question 24 )

a)        you know how to answer this question

b) 0.4 x 0.3 = 0.12

answer: 0.12            

Question 25 )

7r + 15c = 7.00

7 ( c + 0.12 ) + 15 = 7.00

7c + 0.84 + 15c

15c + 7c = 7.00 - 0.84

22c = 6.16

c = 0.28

answer : 0.28

Question 26 )

33 - 5n

Question 27 )

a)       Laptop      both        Ipad      neither

                19            12         36               5

b) 19 + 12 + 36 + 5 = 72

answer: 36 /72

Instructions

You must submit an attempt for this quiz to progress. You can submit it after the last question.

Go to the chosen module

Feedback

What is it about?

What do you think of the new look?

How do you like it?