TARGETES BIOMARINA

Description

Biología Flashcards on TARGETES BIOMARINA, created by Bernat Azcona Franquesa on 28/09/2017.
Bernat Azcona Franquesa
Flashcards by Bernat Azcona Franquesa, updated more than 1 year ago
Bernat Azcona Franquesa
Created by Bernat Azcona Franquesa over 6 years ago
15
2

Resource summary

Question Answer
Què és la biologia marina? La biologia marina és la ciència que estudia els organismes vius que viuen als mars, oceans i les zones de transició salobres com estuaris o manglars. Estudia els organismes i la seva ecologia.
Què és la oceanografia? La oceanografia és la ciència que estudia el mar en el seu conjunt: estudia els components biòtics, abiòtics i els processos que s'hi donen.
Quina diferència hi ha entre la biologia funcional i l'ecologia? La biologia funcional estudia com duen a terme les funcions vitals els organismes; és a dir: quina és la seva fisiologia, com funcionen bioquímicament... L'ecologia estudia com els organismes es relacionen entre ells, el medi i com això condiciona la distribució i abundància de les espècies en els ecosistemes.
Avantatges per la vida en medi marí: - Hi ha aigua: els organismes estan compostos d'aquesta i la necessiten per viure. - El medi és viscós: els organismes no han de gastar energia per construir esquelets per suportar el seu propi pes sinó que amb esquelets hidrostàtics en tenen prou. - La temperatura en medi marí és més estable. - La velocitat del so és més ràpida i pot haver-hi una comunicació més ràpida. - L'aigua té baixa resistència elèctrica i alguns animals ho poden utilitzar per enviar impulsos per caçar o comunicar-se.
Desavantatges del medi marí: - La temperatura baixa amb la profunditat fet que comporta un metabolisme menys actiu. - La llum no arriba al fons fet que provoca una disminució notable de la capacitat fotosintètica. - Els nutrients cauen per gravetat i no estan disponibles en superfície (on hi ha llum) sinó es per resuspensió gràcies a corrents. - A major profunditat més pressió: augmenta la pressió dels gasos. - La concentració d'oxigen varia en funció de la temperatura o salinitat.
Què és el sistema nerític o litoral? És la franja pelàgica (franja aquàtica) que va des de on arriba la marea baixa fins on s'acaba la plataforma continental.
Enumera les zones que trobem en el sistema litoral o nerític des de la zona més alta a la més profunda: Supralitoral (fins on arriben gotes d'aigua) Mediolitoral (zona entre marees) Infralitoral (des de la marea baixa fins on desapareixen les plantes) Circalitoral (fins on desapareixen les algues)
En el sistema profund o oceànic; enumera les zones de menor a major profunditat: Epipelàgic (zona fòtica o fotosintètica) Mesopelàgic (des d'on s'acaba la fotosíntesi fins on s'acaba la llum no fotosintètica) Batipelàgic (fins a 2000) Abisopelàgic (fins a 6000) Hadalpelàgic (més de 6000)
Defineix bentònic i pelàgic Bentònic: dit d'aquells organismes que viuen en el fons marí. Pelàgic: dit d'aquells organismes que viuen a l'aigua més enllà de la baixa mar.
Defineix nècton, plèuston, plàncton i bentos: Nècton: organismes pelàgics nedadors activament. Plèuston: organismes que viuen a la superfície de l'aigua Plàncton: organismes pelàgics transportats pels corrents. Bentos: organismes que viuen al fons marí
Composició de l'aigua del mar 95.5% aigua 3.5% sals 1% altres
Composició sals de l'aigua del mar 55% clor 30.6% sodi 7.7% sulfat 3.7% magnesi 1.2% calci 1.1% potassi
La densitat de l'aigua depen de: La salinitat i la temperatura: ACABAAAAAAR
Quina és la diferència entre elements majors i menors o traça? Els majors tenen una concentració major a 1 ppm mentre que els elements menors tenen concentracions menors a 1 pmm.
Com es dissolen els gasos en l'aigua? Per contacte amb la superfície o bé com a resultat de reaccions químiques.
Quins factors determinen la solubilitat dels gasos en l'aigua? La pressió, la temperatura, la salinitat i les ones o el moviment.
On hi ha més oxigen dissolt: en aigua freda o calenta? En aigua freda ja que les temperatures càlides fan que l'aigua s'evapori i amb ella s'evaporen també els gasos.
Què és la MOD? D'on ve? La MOD és la matèria orgànica dissolta. Ve de aports fluvials, dissolució de restes d'organismes, excreció de productes nitrogenats i extracel·lulars.
Què és la MOP i d'on ve? És matèria orgànica particulada i prové de restes d'organismes vius i detritus
Què és la sedimentació? És el procés pel qual material sòlid transportat per l'aigua es diposita al fons.
Com funciona el procés de sedimentació? Els sediments es dipositen en estrats segons la seva velocitat de sedimentació. Aquesta està determinada per la llei de Stokes que diu: com més gran sigui l partícula més ràpid sedimenta, com més viscós el fluid menys ràpid sedimenta i com més pes específic tingui la partícula més ràpid sedimenta.
Show full summary Hide full summary

Similar

MAPA CONCEPTUAL SISTEMA ENDOCRINO
david arroyo
Histologia animal
maria ylla
mapa de genetica 4
Joel Balseca
mapa genetica 5
Joel Balseca
Mapa Conceptual Tejido Conectivo
Valentina Alvarez
CASCADAS DE ACTIVACIÓN EN LINFOCITOS
Zyanya Barquin
LOGARITHMS
pelumi opabisi
atoms and elements
Danoa400
cells
joesmith20
atoms and elements
c.kennedy