Umbrohud

Description

umbrohud
Mia-Meribel Remma
Slide Set by Mia-Meribel Remma, updated more than 1 year ago
Mia-Meribel Remma
Created by Mia-Meribel Remma over 7 years ago
48
0

Resource summary

Slide 1

    Naadi juured moodustavad juurestiku, koosnedes nii pea- kui külgjuurtest.Tavaliselt kasvab naat koduaedades vaid kirjeldatud suurte alumiste lehtedena, sest enne varre kasvamist kitkutakse ta lihtsalt umbrohuna välja. Kuid mahajäetud aedades või viljaka mullaga varjukates metsades võib näha õitsevaid naate. Nii mõnegi jaoks on võib-olla üllatuseks, et naat on samasugune putk nagu näiteks karuputk, mets-harakputk või mõni teine.Naat on hea mahlakas toit paljudele koduloomadele ja metsaelanikelegi, kuid ka teod ja mitmed putukad ei ütle temast ära.
    Naat

Slide 2

    Nõges
    Meie looduses kasvab kaks nõgeseliiki: kõrvenõges ja raudnõges. Mõlemad on tavalised umbrohud.Heades tingimustes levib kõrvenõges oma rohkete maa-aluste vartega väga ruttu. Need kollakad varred puituvad, annavad rohkesti külgharusid ja edaspidi ka uusi taimi. Nii muutubki kõrvenõges raskesti hävitatavaks kiiresti levivaks umbrohuks.

Slide 3

    Võilille iseloomustavad juurmise kodarikuna asetsevad sulgjalt lõhestunud lehed, pikk seest õõnes õisikuvarb, jäme sügavale mulda tungiv juur ja loomulikult kuldkollased suured korvõisikud. Võilille õisikud koosnevad ainult keelõitest. võilill on umbrohi. Ta võib paljuneda nii seemnetega kui ka juuretükikeste abil. Nii on võililledest väga raske lahti saada.
    Võilill
Show full summary Hide full summary

Similar

Gothic to Rococo
jessicah1224
GCSE ART AND DESIGN
darneshdadgostar
Inclusion of Art in the National Curriculum
Jade Prentice
Romanticism and Realism art works ch5
Ayla de Klerk
Theater Hierarchy Chart
carly hulse
TV DRAMA 3
lanni.nguyen
umbrohud
Lisell Savila
Method in presenting Subject
bert lajara
Basic Visual Literacy Flow-Chart
S. v.d. Hulst
[SPC] KIỂM TRA CUỐI KÌ NĂM HỌC 2016 - 2017
SPC DAV