Antikken2

Description

Historie (Antikken) Flashcards on Antikken2, created by Alina j on 30/09/2014.
Alina j
Flashcards by Alina j, updated more than 1 year ago
Alina j
Created by Alina j over 9 years ago
49
0

Resource summary

Question Answer
Hvem var patrisierne og hvem var plebeierne? I den tidlige romerske republikken utgjorde patrisierne den ledende samfunnsklassen, og hadde enerett til mange av de fremste vervene i staten. Plebeier var i antikkens Rom en betegnelse på en borger som hadde svært begrenset anledning til å delta i politisk og militært samfunnsliv. Det er også brukt som betegnelse av borger av lav sosial rang.
Hva er demokrati? Demokrati er en betegnelse som brukes om en styreform som baserer seg på at folket bestemmer hva slags politikk som skal føres. I det moderne demokratiet er maktfordelingsprinsippet grunnleggende.
Hvilke teorier presenterte Demokrit? Hva er Hippokrates kjent for? Sokrates? Platon?Aristoteles? Demokrit(atomer) regnes i dag som atomteoriens fremste representant i antikken. Demokrit antas å være den første som fremsatte atomteorien. Hippokrates(legevitenskap) var en gresk lege. Han blir vanligvis sett på som den mest betydningsfulle personen i medisinens historie og blir således kalt «legekunstens far». Sokrates(etikk, retorikk talekunst) hevdet at hvis et menneske bare fikk kunnskap om hva som var til det beste for en selv og andre, ville det handle i tråd med denne kunnskapen og gjøre gode gjerninger. Slik la han grunnlaget for den rettingen innen filosofien som vi kaller etikk. Platon(forestilling om en ideell verden) var eleven til Sokrates. Han ville bevise at det fantes en ideenes verden, som den verden vi lever i, bare er en skygge av. Senere skulle kristne tenkere la seg inspirere av Platons oversanselige verden og se den i sammenheng med Guds rike. Aristoteles(systematisering av naturen) regnes som grunnleggeren av biologien. Han laget en systematisk ordning av alle elementene i naturen i et hierarkisk system.
Hvem var etruskerne? Etruskerne var et kulturfolk i det antikke Italia og Korsika fra det 700-tallet f.Kr. Roma var antakelig dominert av etruskere i begynnelsen, og etruskernes kultur har derfor hatt stor innflytelse i ettertiden. Etruskerne utviklet en avansert sivilisasjon som fikk stor betydning for den tidligere utviklingen av Roma.
Hva bidro til at den romerske hæren ble verdens mest slagkraftige? Soldatene ble yrkes soldater på heltid. De fikk lønn for militærtjeneste, noe som gjorde at også fattige og jordløse kunne verve seg til hæren.
Show full summary Hide full summary

Similar

Vikingtid og middelalder i Norge
Alina j
Antikken
Alina j
Sallustio
Leo Cei
helsepsykologi1
Alina j
Middelalderen i Europa
Alina j
Humanismen
ingrid.rye
Know the principles of electricity
Vito Martino
Aparatos y sistemas del cuerpo humano
Mai Sin Más
Key word flashcards
I M Wilson
Electrolysis
lisawinkler10
Účto Fífa 1/6
Bára Drahošová