MARMARA BÖLGESİ'NDE NESLİ TÜKENMEKTE OLAN BİTKİLER

Description

Etwinning projesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz İlham Kaynağım Kitabım etkinliğinde gerçekleştirdiğimiz Marmara Bölgesi'nde Nesli Tükenmekte Olan Bitkiler çalışmamız.
Leyla Sıla ŞİMŞEK
Flashcards by Leyla Sıla ŞİMŞEK, updated more than 1 year ago
Leyla Sıla ŞİMŞEK
Created by Leyla Sıla ŞİMŞEK over 3 years ago
186
0

Resource summary

Question Answer
GÖL SOĞANI Alzheimer hastalığının tedavisinde kullanılır. Ülkemizde genel olarak Trakya'da deniz seviyesi 1100 m yükseklikler arasındaki nemli, bataklık ve yarı gölge yerlerde yetişir. Mart-Nisan aylarında çiçek açan Göl Soğanı, Bern Sözleşmesi ile koruma altına alınmıştır.
İSTANBUL NAZENDESİ Nisan-Haziran aylarında çiçeklenen İstanbul Nazendesi; Türkiye'nin kuzeybatısında, İstanbul'un Asya fundalıklarında bulunur.
NARİN ACI ÇİĞDEM İstanbul'a özgü küçük çiçek acı çiğdem türü, yanlış ağaçlandırma ve denetimsiz kentleşme nedeniyle tükenme tehlikesi yaşamaktadır. Bern Sözleşmesi ile koruma altına alınmıştır.
MAVİ YILDIZ ÇİÇEĞİ İsmi gibi mavi yıldıza benzemekte olan Mavi Yıldız Çiçeği, Mayıs-Haziran aylarında çiçeklenmektedir. Türkiye'nin kuzeybatısında yetişmekte olan Mavi Yıldız Çiçeği, Bern Sözleşmesi ile koruma altına alınmıştır.
KARDELEN Ülkemizde Kuzey ve Doğu Anadolu'da yetişir. Karlı günlerde de çiçek açtığı için baharı müjdeler ve yılın ilk açan çiçeği olarak da kabul edilir. Bern Sözleşmesi ile koruma altına alınmıştır.
Show full summary Hide full summary

Similar

Project Plan
Natalia R
Finding Inspirations in eTwinning
rutebapt
Planning Tools
rutebapt
Our Story
Natalia R
Aims of the LE: Quality Label Criteria, how to achieve them!
ire pat
tips for collaboration
Marta Xallis
Aims of the Learning Event
ire pat
Komunikační aktivity
jl cg
idiomy polskie (z częściami ciała)
Małgorzata Janik
Who is who in the Czech team
jl cg
The Project Planning and Implementation Process
Valentina Marinova