TARİHİ YERLER

Description

jkfgkg lgfşgiggfş
Organik Tv
Slide Set by Organik Tv, updated more than 1 year ago
Organik Tv
Created by Organik Tv almost 3 years ago
3
0

Resource summary

Slide 1

    İshakpaşa Sarayı
    Lale Devri’nde inşa edilmiş dönemin en modern yapılarından biri olan Ağrı’nın eşsiz tarihi eserini, anıtsal taç kapıları, yüzlerce odası, haremlik ve selamlığı ile deneyimleyerek görkemli bir tarihi koklama fırsatı buluyorsunuz.

Slide 2

    Nemrut
    Pütürge’nin Büyüköz Köyü ile Adıyaman’ın Kâhta İlçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Kommagene Kralı I. Antiochos’un tanrılara ve atalarına minnettarlığını göstermek için 2 bin 150 metre yüksekliğindeki Nemrut Dağı’nın yamaçlarına yaptırdığı mezar ve anıtsal heykeller, Helenistik Dönem'in en görkemli kalıntılarından birisidir.
    Anıtsal heykeller doğu, batı ve kuzey teraslarına yayılmıştır. İyi korunmuş durumdaki dev heykeller kireçtaşı bloklarından yapılmış olup, 8-10 metre yüksekliktedir. Eski çağlarda Kommagene olarak anılan bölgede I. Mithradates tarafından bağımsız bir krallık kurulmuş, krallık, onun oğlu I. Antiochos (M.Ö. 62-32) döneminde önem kazanmıştır. M.S. 72 yılında Roma’ya karşı yapılan savaşın kaybedilmesinin ardından krallığın bağımsızlığı sona ermiştir.

Slide 3

    Caption: : Balıklı göl Şanıurfa sınırları içinde bulunmaktadır.
    Örencik köyü yakınlarında[1] yer alan dünyanın bilinen en eski kült yapılar topluluğudur.[2] Bu yapıların ortak özelliği, T biçimindeki 10-12 dikilitaşın yuvarlak planda dizilmiş, aralarının ise taş duvarla örülmüş olmasıdır. Bu yapının merkezinde daha yüksek boyda iki dikilitaş karşılıklı olarak yerleştirilmiştir. Bu dikilitaşların çoğu üzerinde insan, el ve kol, çeşitli hayvan ve soyut semboller, kabartılarak veya oyularak betimlenmiştir.

Slide 5

Show full summary Hide full summary

Similar

Mapping a Community
Kyle Summers (Mr
Social Studies - 5th Grade Reconstruction
Pisgah
Anthro Midterm
Amanda D.
Anthropology Theories
karen_lemon98
Ch. 2 Making finance -Social Science
Daniela Pirisi
Social Sciences
danivicky22
Dyadic Psychology (a subdivision of Social Psychology)
Dr Dzhon Dzhonsen PhD
Integrated Social Science
omiracle
Dyadic Psychology
Dr Dzhon Dzhonzon PhD
C.1 Geography, Skills #1-4 Knowledge Check
Jasmine M.
C.4 World History, Skill #7- Notes
Jasmine M.